Bilişim sektöründe kalifiye eleman ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Bundan nedeniyle birçok birey kariyerine yazılımcı olarak sürdürmek istiyor. Yazılımcılar ve yazılımcı adayları için yardımsever olabilecek web sitelerini derledik. İyi seyirler.

İncelediğimiz web sitelerine videonun yorumlama kısmından ulaşabilirsiniz.

Programlama nedir?

Programlama veya diğer ismiyle kodlama, bilgisayarın donanıma nasıl davranacağını anlatan, bilgisayara yön veren komutlar, kelimeler, aritmetiksel işlemlerdir. Diğer bir tanımla anlatacak olursak programlama, bir bilgisayara bir görevi nasıl gerçekleştireceğini anlatan bir dizi açıklamalar oluşturma işlemidir. Programlama, çeşitli bilgisayar programlama dilleri kullanılarak yapılabilir.

Özetle algoritma kavramına da bakalım. Algoritma, belirli eylemlerin bir sırasını gerçekleştirmeye dayanan bir problemi çözmek için bir prosedür ya da formüldür. Açıklanmış bir soruna iyi tanımlanmış adımlar şeklinde bir çözüm sağlamak için algoritmalar kullanılır.

Belirtilen bir sorunu çözmek için bir bilgisayar kullandığınızda, çözüme götüren adımlar bilgisayara akıcı bir şekilde iletilmelidir. Bilgisayarda bir algoritma yürütülürken, daha kompleks matematik işlemleri yapmak için birleştirme ve çıkarma gibi farklı alanlara yönlendirilmiş işlemler birleştirilir. Algoritmalar doğal dil, sızıntı şemaları ve sanki şeyler kullanılarak ifade edilebilir.

Günümüzde ise bu kavramların bilinmesi ve öğrenilmesi değerini artırmaya devam ediyor. Biz de bugün sizler için en iyi kodlama öğreten mobil uygulamaları listeledik!

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/17-gunluk-tam-kapanmada-sizi-yazilimci-yapacak-5-site
Yorumlar