E-ticaretin yükselişi ile birlikte kargo ve teslimat şirketlerinin önemi de her geçen gün artmaya devam ediyor. Yeni cins bir teslimat servisi olarak hizmet veren İsveç merkezli Instabox, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Instabox kadar aktarılan bilgilere tarafından teşebbüs, 190 milyon dolar yatırım aldı.

Instabox'ın 190 milyon dolarlık yatırım tutu, Verdane liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Verdane haricinde ise şirketin eski yatırımcıları aralarında bulunan Creades, EQT Ventures, Tham Special Investment AB, Nineyards, Tacito, M2 Asset Management ve adı açıklanmayan birkaç yeni yatırımcı katıldı.

Instabox'ın paylaştığı bilgilere kadar alınan 190 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte girişiminin değerlemesinin 1 milyar doları aştığını da ekleyelim. En son 2021 yılını Şubat ayında 90 milyon dolar yatırım bölge Instabox'ın bugüne dek aldığı toplam yatırım ise 327 milyon dolara ulaştı.

2015 yılında Alexis Priftis, Johan Lundin ve Staffan Gabrielsson kadar Stockholm'de kurulan Instabox, sahip olduğu teslimat noktaları üzerinden müşterilerine teslimatlarını gerçekleştiriyor. Sipariş bahşedilen gün içinde teslimatlarını gerçekleştirebilen Instabox, siparişleri süper marketler, postaneler ve tren istasyonları gibi noktalarda bulunan zeki dolaplarına bırakıyor. 

Çabuk bir şekilde büyüyen Instabox'ın geçtiğimiz yıl içinde Norveç merkezli Porterbuddy ve Hollanda merkezli Inkar je Pakketje teslimat servislerini satın aldığını da ekleyelim. Geçtiğimiz aylarda Almanya'da hizmet vermeye başlayan Instabox, şu an için İsveç, Norveç, Danimarka, Hollanda ve Almanya almak üzere 5 ülkede hizmet veriyor. Instabox'ın aldığı yatırım ile birlikte yakın süre içinde Avrupa'da yer alan öteki ülkelere açılması da sürpriz olmayacaktır. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/04/21/190-milyon-dolar-yatirim-alan-instabox-in-degerlemesi-1-milyar-dolari-asti