Elon Musk’ın 1971 yılında dünyaya geldiğini biliyoruz. Fakat Wernher von Braun, romanı 1949-1953 yılları aralarında yazdı. Romandaki proje ile SpaceX projesi koskocoman benzerlikler içeriyor. Sahiden bu bir rastlantı mü? Elon Musk kehaneti olarak düşünülmesine bir diğer sebep ise geçtiğimiz sene atılan bir tweet.

2020 yılının Aralık ayında Elon Musk, Twitter’da “Felek, Kader. Kaçış yok! Bu benim için” biçiminde bir gönderi paylaştı. Paylaşımın üzerinden pek fazla süre geçmeden bir uzay mühendisi Toby Li “Kaderden bahsetmişken Von Braun’un 1953 tarihli “Mars Projesi” kitabında insanları Mars’a getirecek Elon adında bir kişiye atıfta bulunduğunu biliyor muydunuz?” şeklinde yanıtladı.

Elon Musk bu soruya karşın “Hakiki olduğundan kesin miyiz?” şeklinde belirsiz bir yaklaşımla soruya soruyla yanıt verdi. Diğer bir Twitter kullanıcısı ise “Evet hakiki. Bu kitabın İngilizce diline çevrilmişi” diyerek diğer bir görsel paylaştı. Görselde Elon ifadesinin 2 kere geçtiği paragrafı vurguladı.

Elon Musk kehaneti, Türkçe ismiyle “Mars Projesi: Teknik Bir Hikaye” romanının ‘Mars Nasıl Yönetiliyor‘ bölümünde yer alıyor. “Mars hükümetinin lideri beş sene için genel oyla seçiliyor. Mars “Elon” isimli on birey göre yönetiliyor.” şeklindeki cümlelere bakılırsa Elon ifadesi bir isimden ziyade unvan. Ama gerçi Elon Musk’ın isminin yıllar öncesinde yazılan bir bilim kurgu projesinde geçmesi şans eseri olan olmayabilir. Bu durumun yalnızca tesadüften ibaret olduğunu mu düşünüyorsunuz? Yorumlarda düşüncelerinizi belirtmeyi unutmayın.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/1953te-yazilmis-kitaptan-ilginc-elon-musk-kehaneti
Yorumlar