Pandemi sürecinde büyüyen hijyen gerekliliği, temassız uygulamaların hayatımızdaki önemini oldukça artırdı. Sosyal mesafeyi koruma ve öteki yolcularla temastan kaçınma sebebiyle toplu nakliye araç­larına istek ciddi oranda azaldı. Bu alıngan süreçte özellikle elden ele ödenen nakit paranın dolaştığı kent içi ulaşım araçlarında hem yolcular keza de şoförler için tehlike oldukça yüksekti.

Bu yüzden geçen Şubat ayında Faal Bank'ın dijital bankası N Kolay göre geliştirilen indiBindi mobil uygulaması piyasaya sürüldü. İstanbullulara dolmuşlarda QR kod ile temassız ödemeyi kullanabilme imkanı sunan aplikasyon, artık taksilerde de kullanabilecek.

200'den pozitif dolmuş kullanıyor, sırada Avrupa Yakası var

İstanbul Bağdat Caddesinde başlayan uygulamayı 200'den pozitif dolmuş kullanıyor. Şu Anda Üsküdar'da da faaliyet gösteren indiBindi, kısa zaman sonra Avrupa yakasında da faaliyete geçecek. İlk aşamada bu şekilde 500 arabulucu geçmeyi hedefleyen şirketin İstanbul'daki hedefi bin araca varmak.

Etkin Bank Genel Müdür Yardımcısı Betügül Toker, "Pandemi döneminde, ‘elden ele ücret ödenen' ve peşin para paranın kullanıldığı kent içi ulaşım araçlarında teknoloji temelli bir çözüm için indiBindi'yi geliştirdik. indiBindi keza sürücüler ayrıca de yolcular için gereklilik duyulan hijyeni, hızı, kolaylığı sağlıyor. Bugün İstanbul'da çoğu sarı dolmuş hattında kullanılabilen indiBindi, kısa zaman içerisinde taksilerde de hizmet verecek. Bu şekilde taksilerde de rezervasyon ve QR kod ile ödeme özelliği gerçekte yer alacak” dedi.

indiBindi ile Kadıköy-Bostancı ve sisteme yakın zamanda dahil edilen Üsküdar hattı ile birlikte 30'dan fazla hatta, şu lahza için 200 dolmuşta hizmet verdiklerini açıklayan Betügül Toker, “İlk aşamada 500 dolmuşta hizmet vermeyi hedefliyoruz. Çabuk bir büyüme ile birlikte İstanbul'un ardındaki ayrı şehirlerde de yaygınlaşmayı planlıyoruz. Çoğalma konusundaki bu çalışmalarımızın yanı sıra uygulamayı yurt dışarıda da pazarlamak için zorunlu aksiyonları alıyoruz” dedi.

5 bin etkin kullanıcı ve 100 bin TL'ye yaklaşan jurnal hacim

İndiBindi'nin bin vasıta hedefinin dışında öne meydana çıkan rakamlarına baktığımızda okulların açıldığı dönemde indiBindi'nin daha çok kullanıldığı gözleniyor ve kısa bir süre içerisinde indiBindi üzerinden jurnal ulaşım tutarının 100 bin TL'yi geçmesi bekleniyor. 5 binden fazla kullanıcının etkin olarak kullandığı dilekçe, bambaşka şehirlerdeki yaygınlaşma politikasıyla 1 milyon kullanıcıyı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/13/indibindi-mobil-uygulamasi-artik-taksilerde-de-kullanilacak