Nokta İstanbul alan adlarını sunan Akredite Kayıt Operatörlerinden biri olduğunu duyuran GoDaddy, artık İstanbul'un hem çevrimiçi, hem de çevrimdışı platformlarda dünyanın lider şehirlerinden biri olduğunu gösterebileceğini vurguladı.

Bugün 500'ün üzerinde alan adı uzantısının kullanıma sunulmasıyla yeni alan adı dalgası iş dünyasında olumlu bir değişime yol açıyor. Örneğin, son olarak Bulut Bilişim alanında hizmet veren işletmelere markalarını alan adları ile sektörle doğrudan ilişkilendirilme fırsatını veren .cloud alan adı büyük ilgi gördü. GoDaddy, "Yeni Alan Adı Uzantılarını Ne Kadar İyi Tanıyorsunuz?" başlıklı infografık çalışmasında dünya genelinde kullanıma sunulan yeni alan adı uzantılarını inceleyerek, işletmelerin bunları kullanarak nasıl daha güçlü bir çevrimiçi varlık oluşturabileceğine ışık tuttu.

2015 yılında SEO yazılım şirketi Searchmetrics'in yaptığı araştırmanın sonuçlarına da yer veren infografîkte .com, .de ve .berlin alan adı uzantılarının arama motorlarındaki performansı incelendiğinde .berlin alan adı uzantısını kullanan vveb sitelerinin Google Almanya arama sonuçlarında ortalama 1,18 sıra yukarda çıktığı görülüyor. Yeni alan adı uzantılarının olumlu etkilerinin tam olarak anlaşılabilmesi için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor ancak işletmeler faaliyet alanlarını daha iyi anlatacak, .tech veya .photography gibi yeni alan adı uzantılarını kullanabilirler. 2015 verilerine göre GoDaddy'nin dünya çapında sattığı yeni alan adları arasında en çok tercih edilen .club iken, .online ve .work de popüler seçimler oldu.