Geçtiğimiz Aralık ayında çağrı merkezleri için yazılmış ve sesli bütün iletişim kanallarını tek bir platformda sunan AloTech'in Black Friday kampanyaları ile ilgili verilerini sizlere aktarmıştık. Bugün ise ayrıca yurt dışı çalışmaları ayrıca de 2020 yılına dair verilerini paylaşan AloTech, Call Center Studio markasıyla yurt dışarıya hizmet veriyor.

Paylaşılan bilgilere göre Call Center Studio, son 6 ayda ABD, Kenya, İngiltere, Pakistan, Cezayir, Nijerya, Rusya ve Almanya'da da hizmet vermeye başlayarak yardım verdiği ülke sayısını 18'e çıkardı. AloTech tarafından aktarılan bilgilere tarafından 2020 yılında girişim üzerinden 500 milyon dakika mülâkat gerçekleştirildi. 

Geçtiğimiz sene 550'den artı şirkete ulaşan ve cirosunu yüzde 100 artıran AloTech, 2020 yılında Türkiye'ye ek olarak Kanada, Fas, Bulgaristan, Venezuela, Filipin, Hindistan ve ABD vatandaşlarından oluşan 92 kişilik bir ekibe de ulaştı.

AloTech ekibi

Yurt dışındaki süratli çoğaltma ivmesine dair açıklamalarda yer alan Alotech ve Call Center Studio kurucu ortağı Cenk Soyak, 2020 ikinci yarısı itibarıyla doğrudan doğruya yurt haricen ayrıca iş ortaklıkları ile hem de pazarlama faaliyetleri ile öbür pazarlara antre yapmaya başladıklarını belirtti. Şu belli başlı değin 10'un üstünde proje satışı gerçekleştirdiklerini de paylaşan Soyak, aralıksız hoşnutluk için müşterilerine 7/24 takviye sunduklarını da dile getirdi.

Geçtiğimiz sene çok kanallı iletişim ve bot özelliklerine odaklanan AloTech, Web Chat, Facebook Messenger, WhatsApp ve sesli bot - yazılı bot kullanan şirket sayısını bir önceki yıla tarafından yüzde 433 artırmayı da başardı. AloTech, bu kanallara ilave olarak 2021 yılında video konferansın da eklenmesiyle 360 derece bir herif hizmetleri deneyimi sağlamayı hedefliyor.

Hem suni zeka üstüne 2020 yılında bir departman kuran AloTech mevcut yapısı dahilinde otomatize edebileceği ve maliyetleri azaltabileceği alanlarda müşterilerine takviye vermeye de başladı. Takım birincil yılında 10'a yakın müşteride geliştirdiği sesli ve yazılmış bot servisleri ile operasyonlara gelen çağrıların ortalamada yüzde 40'ını çağrı merkezi ekiplerine ulaşmadan çözerek önemli bir tip memnuniyeti artışı ve maliyet avantajı sağladı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/19/2020-yilinda-alotech-uzerinden-500-milyon-dakika-gorusme-gerceklestirildi/