Pandemi ile birlikte hayatımızda birçok değişim oldu. İş yapış şekillerimiz, alışveriş alışkanlıklarımız, uzak çalışmaların artması ve dijitalin hayatımızda daha pozitif yer edinmesiyle bizleri etkileyen çoğu kavramın kökten değişmeye başladığını bildirmek olası. E-ticaret de bu dönemde ayrıca tüketicilerin daha artı tercih ettiği bir kanal haline dönüştü hem de sektörün işlem hacmi oldukça arttı. 

Türkiye'ye dair 2021 e-ticaret verileri az önce açıklanmamış olsa da yalnızca 2020'ye baktığımızda bile bu artışı fazlasıyla görebiliyoruz. Ticaret Bakanlığının nisan ayında açıkladığı verilere kadar 2020 yılında küresel e-ticaret yüzde 23 artarak 4.3 trilyon dolara yükselmişti. Ülkemizin e-ticaret hacmi ise 2020 itibarıyla 2019'a kadar yüzde 66 artmış ve 136 milyar TL'den 226 milyar 220 milyon TL'ye yükselmişti. Bu da e-ticarete olan ilgideki artışı bir kere daha gözler önüne seriyor. 

Biz de bu kapsamda, "2022 E-ticaret Beklentileri" adlı bir oturumda, keza e-ticaretin günümüzdeki durumunu keza de sektörün gelecek beklentisini, birbirinden kıymetli konuklarla beraber konuşmak istedik. 7 Aralık'ta online olarak gerçekleşecek "2022 E-ticaret Beklentileri" oturumunun moderatörlüğünü Webrazzi'nin İçerikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Ferah üstleniyor. Ferah'ın konukları ise PMSA Satmak Direktörü Barışma Tandoğan, Hepsiburada CMO'su Ender Eşsiz ve letgo CMO'su Selin Süzer olacak.

YouTube üzerinden canlı olarak izleyebileceğiniz oturumumuz, saat 11:00'de gerçekleşecek. Çoktan iyi seyirler!

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/30/2022-e-ticaret-beklentilerini-7-aralikta-konusacagiz