Apple'ın hemen al sonradan öde çözümü olarak karşımıza meydana çıkan Apple Pay Later'ın geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen WWDC 2022'de tanıtıldığını sizlere aktarmıştık. Tanıtılmasının üzerinden yaklaşık olarak 7 ay geçen Apple Pay Later özelliği, hala kullanıma sunulmadı.

Tıpkı Apple Pay Later gibi geçtiğimiz aylarda tanıtılan lakin demin kullanıma sunulmayan pek çok iPhone ve iPad özelliği bulunuyor. Bu yazımızda Apple tarafından paylaşılan bilgilere kadar 2023 yılı içinde kullanıma sunulması gereken iPhone ve iPad özelliklerine yakından bakıyoruz.

Apple Pay Later

Listemizin ilk esnasında yer alan Apple Pay Later, WWDC 2022'de karşımıza meydana çıkan en manâlı gelişmelerden biriydi. Apple Pay ile birlikte ödeme dünyasının manâlı oyuncularından biri haline gelen Apple, Apple Pay Later özelliği ile birlikte kullanıcılarına taksitlendirme imkanı sunmaya hazırlanıyor.

Apple Pay Later özelliği, Apple Pay ile yapılacak olan ödemeleri 4 eşdeğer parçaya bölebiliyor. Apple Pay Later ile gerçekleştirilecek olan bütün ödeme detayları ise Apple Cüzdan uygulaması üzerinden takip edilebilecek. Takriben 7 ay önce tanıtılan Apple Pay Later özelliğinin bu yıl içinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Apple Music Olağan

Apple'ın olağan müzik yayını hizmeti sunan Amsterdam merkezli Primephonic'i satın aldığını 2021 yılının Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yıllarda konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Apple, satın alınan Primephonic ile birlikte Apple Music için Herzamanki müzik odaklı bambaşka bir başvuru formu geliştireceğini duyurmuştu.

Apple'ın açıklamalarına tarafından Apple Music Herzamanki uygulamasının 2022 yılı içinde kullanıma sunulması gerekiyordu. Apple konu hakkında gürültüsüz kalsa da, Apple Music Klasik uygulaması ile ilgili veriler geçtiğimiz Eylül ayında iOS kodu içinde görüldü. Apple'ın alışılmış müzik odaklı yeni uygulaması bu sene içinde karşımıza çıkabilir.

Tasarruf hesabı

Apple Card kullanıcılarını önümüzdeki dönemde tasarruf hesabı açabileceklerini geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Tasarruf hesabı ile Apple Card kullanıcıları, günlük nakit biriktirebilecek ve ödüllerini Goldman Sachs'ın yüksek getirili tasarruf hesabında artırabilecekler. İlk etapta yalnızca ABD için kullanıma sunulacak olan özelliğin 2023 yılı içinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Yeni Tür CarPlay

WWDC 2022 ile birlikte karşımıza çıkan bir öteki icat ise yeni tür CarPlay oldu. Vasıta içindeki birdenbire çok ekranda içerik gösterebilmesi bir uçtan bir uca ayrı bir deneyim sunacak olan yeni cins CarPlay, vasıta verilerini kullanarak hız, yakacak seviyesini, sıcaklık ve daha çoğu veriyi de kullanıcılarına aktarabilecek.

Yeni tasarımlara da sahip olması beklenen CarPlay'in kullanıcıları, ayrı gösterge paneli tasarımları arasından tercih yaparak sürüş deneyimini kişiselleştirebilecek. WWDC 2022'de tanıtılan yeni cins CarPlay, bu yıl içinde kullanımda olacak.

iMessage Contact Key doğrulaması

Temelinde bir güvenlik özelliği olarak karşımıza meydana çıkan iMessage Contact Key doğrulaması, sıkça dijital tehditler ile karşılaşan gazeteciler, insan hakları aktivistleri ve devlet çalışanları gibi iMessage kullanıcıları için geliştirildi.

Apple, iMessage Contact Key doğrulaması özelliği ile birlikte iMessage üzerinden konuştuğunuz kişinin kimliğinin doğrulanması üzerine odaklanıyor. Apple kadar aktarılan bilgilere göre iMessage Contact Key doğrulaması özelliği, 2023 yılında global olarak kullanıma sunulacak.

Safari bildirimleri

Apple'ın internet tarayıcısı olan Safari, uzun yıllardır Mac modelleri için bildirim desteğine sahip. Safari'nin web bildirimleri özelliğinin iPhone ve iPad modelleri için de kullanıma sunulacağı WWDC 2022 ile birlikte duyurulmuştu.  Apple kadar aktarılan bilgilere tarafından iPhone ve iPad için Safari bildirimleri, 2023 yılı içinde karşımıza çıkacak. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/30/2023-yilinda-kullanima-sunulmasi-beklenen-iphone-ve-ipad-ozellikleri