Hindistan merkezli fintech CRED, Tiger Global ve Falcon Edge Capital'ın liderliği üstlendiği E Serisi yatırım turunda 251 milyon dolar yatırım aldı. Tura Marshall Wace, Steadfast, DST Global, Insight Partners, Coatue, Sofina, RTP ve Dragoneer da katıldı. Şirketin değerlemesi aldığı yeni yatırım sonrasında 4.01 milyar dolara ulaştı. CRED'in değerlemesi geçtiğimiz nisan ayında 2.2 milyar dolardı, bu da kısa sürede ciddi anlamda bir sıçrama yaşandığı anlamına geliyor.

CRED, 2018 yılında Kunal Shah tarafından hayata geçirildi. Şirket, kullanıcıları kredi kartı faturalarını her ödediklerinde ödüllendiren, üyelere özel bir kredi kartı yönetimi ve fatura ödeme platformu olarak faaliyet gösteriyor. Fintech girişimi, müşterileri kredi kartı faturalarını vaktinde ödedikleri için ödüllendiren; onlara kredi ve üst seviye markalar için premium mahsul kataloğu gibi bir dizi ilave hizmete erişim karşılayan bir uygulamaya sahip.

CRED müşterilerine, çeşitli kredi kartlarındaki harcamaları daha iyi takip etme ve hatırlatıcı alma gibi bir dizi özellik sunuyor. Platform, insanları kredi kartı faturalarını vaktinde ödemeye teşvik ederek kredi puanlarını yükseltmeye muavin oluyor  ve ödüllendiriyor. Teşebbüs, uygulamasında üyelerine bir dizi premium markaya erişim sunuyor. CRED'in kullanıcı sayısı ise 7,5 milyon olarak açıklanıyor. 

Bugüne değin toplamda yaklaşık 750 milyon dolar yatırım bölge şirket, hemen yalnızca Hindistan'da faaliyet gösteriyor. Ancak ilerleyen dönemde Hindistan dışarıya da hizmet etmek istiyor. Fakat yeni yatırımın ne için kullanılacağı açıklanmadı, yani CRED'in bu hedefinin ne vakit gerçekleşeceği henüz belirlenmiş değil. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/19/251-milyon-dolar-alan-fintech-cred-in-degerlemesi-4-milyar-dolari-gecti