Moda blogu yazarı Amber Venz Box ve Baxter Box kadar hayata geçirilen LTK, SoftBank'ten 300 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi aldığı yeni yatırımla birlikte 2 milyar dolara ulaştı. 

LTK, diğer bir adıyla LIKEtoKNOW.it, influencer pazarlama platformu olarak faaliyet gösteriyor. 2011 yılında Amber Venz Box ve Baxter Box kadar kurulan şirket, influencer'ları muhtemel olduğunca idareli olarak başarılı olmaları için güçlendirmeyi hedefliyor.

LTK, içerik oluşturuculara, markalara ve alışveriş yapanlara hizmet veren üç taraflı bir pazar yeri diyebiliriz. LTK, içerik oluşturucular için LTK Creator Shops adlı bir ürüne sahip. 5 binden artı perakendeci performans odaklı kampanyalar, ücretli iş birlikleri ve içerik lisanslama için LTK'i kullanıyor. Şirket, 2021 yazına dek LTK platformu yoluyla influencer pazarlama sektörüne 1 milyar dolardan pozitif yatırım yaptı. Alışveriş yapan kişiler ise LTK'da yılda 3 milyar dolardan artı mahsul satın alıyor. LTK'in genel merkezi Dallas'ta bulunuyor, ama şirketin Birleşik Krallık, Brezilya, Fransa'da da ofisleri var.

LTK Kurucu Ortağı ve CEO'su Baxter Box, SoftBank Vision Fund 2'nun kendi vizyonlarını paylaştığını, hırslarını güçlendirdiğini söylüyor. Box, becerikli ekonominin geleceğini yapı ederken SoftBank ile LTK'in iş birliği yapmasından gurur duyduğunu söylüyor. SoftBank Investment Advisers Yönetici Ortağı Lydia Jett de bu iş birliğinden dolayı mutlu olduklarını dile getiriyor.

Yatırım sürecinin tamamlanmasının arkasından, SoftBank Investment Advisers Yatırım Direktörü Angela Du şirketin idare kuruluna katılacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/23/300-milyon-dolar-yatirim-alan-influencer-pazarlama-platformu-ltk-in-degerlemesi-2-milyar-dolara-ulasti