Şirketler ile siber güvenlik uzmanlarını bir araya getiren girişim olarak karşımıza meydana çıkan BugBounter'ı başlangıçta geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. BugBounter.com kurucu ortağı Arif Gürdenli ile ayrıca şirketin 2021 yılında neler yaptığını ayrıca de bu sene içinde tamamladığı ikinci yatırım turunu konuştuk.

Yola 3 kişilik yazılım ekibi ve 25 tahlilci ile meydana çıkan BugBounter'ın araştırmacı sayısı ise 1300'ü geçti. BugBounter'da 20 farklı ülkeden araştırmacı yer alıyor. 2020'nin son çeyreğinde 6 melek yatırımcıdan 1,25 milyon dolar değer biçme ile 150 bin dolarlık ilk tohum yatırımını alan BugBounter, bu yatırımı büyümesine sürat katmak için benzer orandaki öz sermayesi ile birlikte 1,5 yıl her tarafında da kullandı. 

BugBounter.com kurucu ortağı Arif Gürdenli

Şu an için bazıları yurt dışından almak üzere 20'den pozitif kurumsal müşteriye sahip olan BugBounter, ulaşım, bankacılık, finans, otomotiv, e-ticaret, yazılım, teknoloji, eğlence ve sigorta gibi farklı alanlara yönlendirilmiş sektörlerden yeni müşterileri ile büyümeye devam ediyor.

Gürdenli kadar edindiğimiz bilgilere kadar BugBounter araştırmacıları 2021 yılından 600'e yakın güvenlik açığını raporladı. Bunlardan takriben 200 tanesi geçerli onayı aldı ve müşterilerin de yer alan açıkları kapatması ile birlikte 2 milyon doların üzerinde zarar daha gerçekleşemeden ortadan kalktı.

2021 yılı içince ikinci yatırım turunu da tamamlayan BugBounter, keza eski yatırımcılarının bir kısmı keza de 6 yeni yatırımcıdan yatırım aldı. BugBounter söz konusu yatırım turunda 5,7 milyon dolar değer biçme üzerinden 340 bin dolar yatırım aldı.

BugBounter yeni yatırım ile birlikte A serisi yatırım turu öncesi yurt dışındaki büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. 2022 yılında alıcı portföyünü genişletmeye ve çeşitlendirmeye öncelik verecek olan teşebbüs, Avrupa, Orta Doğu ve Asya bölgelerinden müşterileri de portföyüne dahil ederek büyümesine devam etmeyi hedefliyor. Son olarak BugBounter'ın önümüzdeki sene ekibini iki katına çıkararak yayma kanallarını geliştireceğini de paylaşalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/22/340-bin-dolar-yatirim-alan-bugbounter-yurt-disindaki-buyumesini-hizlandirmayi-hedefliyor