Apple tarafından düzenlenen " Far Out" isimli etkinlikle birlikte iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinin tanıtıldığını geçtiğimiz Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Yeni iPhone modellerinin tanıtılmasının üzerinden çok kısa bir vakit geçmesine rağmen Apple'ın 2023 yılında hangi modelleri tanıtabileceği ile ilgili sızıntılar gelmeye başladı.

Jon Prosser kadar ortaya atılan bir güya Apple, 2023 yılında 4. cins iPhone SE modelini tanıtacak. iPhone SE modeli iPhone ailesinin en uygun fiyatlı modeli konumunda bulunuyor. Sızıntılara göre 4. cins iPhone SE modeli tasarım anlamında kayda değer şartların değişmesi yaşayacak.

Ülkemizde 17 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan 3. nesil iPhone SE modeli, tasarım anlamında iPhone 8 modeli ile adeta ayrıntılarıyla benzer. 4,7 inçlik bir ekran ve ev tuşu ile karşımıza meydana çıkan iPhone SE, yeni modeli ile çağdaş bir tasarıma kavuşacak.

Prosser'ın paylaştığı bilgilere kadar 4. tür iPhone SE modeli, başlangıçta 2018 yılında karşımıza meydana çıkan yerinde fiyatlı iPhone XR modeli ile aynı bir tasarıma sahip olacak. Hatırlatmak gerekirse iPhone XR modeli, iPhone XS ve iPhone XS Max modellerine daha ucuz bir alternatif olarak karşımıza çıkmıştı.

Hatırlatmak icabında iPhone XR modeli 6,1 inçlik LCD bir ekran ile geliyor. Ekranı üzerinde herhangi bir tuş bulundurmayan iPhone XR, Touch ID yerine ise diğer modern iPhone modelleri gibi Face ID kullanıyor. Tasarım anlamında büyük bir başkalaşım yaşaması beklenen 4. tür iPhone SE modelinin A serisi bir işlemci ile birlikte gelmesi de hedefleniyor.

Çağdaş tasarım ile birlikte 4. nesil iPhone SE modelinin fiyatının yükselebileceğini de ekleyelim. 4. nesil iPhone SE modelinin 2023 yılı içinde tanıtılması bekleniyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/20/4-nesil-iphone-se-yenilenen-tasarimi-ile-2023-yilinda-karsimiza-cikabilir