Online etkinlik platformu Hopin, son olarak 250 milyon dolar karşılığında StreamYard'ı satın almasıyla gündemimizdeydi. Keza geçtiğimiz kasım ayında 125 milyon dolar yatırım bölge platformun değerlemesi 2,1 milyar dolara ulaşmıştı. Ancak fiziki etkinlik gerçekleştirmenin az kalsın imkansız olduğu bu dönemde ürünüyle uyarı çeken Hopin, 400 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. Diğer Taraftan şirketin değerlemesi de 5,65 milyon dolara ulaştı. Özet Olarak; Hopin'in değeri 3 ayda, takriben 3 kat arttı.

Hopin'in 400 milyon dolar topladığı son yatırım turu Andreessen Horowitz, General Catalyst ve IVP gibi büyük yatırım şirketleri kadar yönetildi. 

Londra merkezli şirket, iki yıldan kısa bir vakit önce kuruldu, oysa Hopin'in yazılımına olan talep koronavirüs salgını döneminde ciddi anlamda arttı. Zaten bu da yatırımcıları Hopin'e çeken en önemli nedenlerden biri. Hopin'in platformu, sanal konuşmalar ve ağ oluşturma araçlarıyla fiziki bir etkinlik deneyimini taklit etmeyi amaçlayarak konferans sahiplerinin toplantılarını dijital olarak yürütmelerine olanak tanıyor. 

Hopin, StreamYard'ın yanı sıra aralık ayının sonunda online networking uygulaması Topi'yi satın almıştı. Platform, bu satın almalarla fiziksele en yakın online konferans deneyimini sunmayı hedefliyor. Hopin'in kurucusu ve CEO'su Johnny Boufarhat, çok ürünlü bir şirket haline gelmeye çalıştıklarının altını çiziyor. Boufarhat'a göre Hopin, ürün ve mühendislik işlevlerine büyük yatırımlar yapmayı ve şirketin ürün harcamasını gelirin bir yüzdesi olarak yüksek tutmayı planlıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/03/04/400-milyon-dolar-yatirim-alan-hopinin-degerlemesi