Hindistan'ın ikinci el araba satmak platformu Cars24, DST Global, Falcon Edge ve SoftBank Vision Fund 2'nun liderliği üstlendiği F Serisi yatırım turunda 450 milyon dolar yatırım aldı. Tura Tencent ve mevcut yatırımcılar Moore Strategic Ventures ve Exor Seeds de katıldı. Şirketin değerlemesini 1.84 milyar dolara çıkaran F Serisi turda, yatırımının 340 milyon doları öz sermaye, geri kalanı ise borç olarak yapıldı.

Cars24, aldığı yatırımı yeni pazarlara anlatmak ve hem Hindistan'daki teknolojisine vermek için kullanacağını açıkladı.

Cars24'un kurucu ortağı ve CEO'su Vikram Chopra, geleneksel olarak, otomobil satmanın veya satın almanın yorucu bir işlem olduğunu ve Hindistan'da 100 kişiden sadece ikisinin araba sahibi olduğunu söyledi. Chopra, aynı zamanda, son altı yıldır birçok Hintlinin bir otomobil sahibi olma hayallerini gerçekleştirmeye karşın sürekli çalıştıklarını; bu yatırımla, bu sene yeni coğrafyalara girerken Hindistan'daki mevcut otomobil, bisiklet ve finansman işine girmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Cars24, ikinci el arabaları alıp satış için kullanılan, teknoloji odaklı bir pazar yeri sunuyor. Şirket, araç sahiplerinin kullanılmış arabalarını akılcı bir fiyata satmaları için bereketli ve güvenilir bir yol yaratıyor. Dürüst piyasa fiyatını ve bununla birlikte bir aracın ekspertiz fiyatını görüntüleyen suni akıl özellikli bir fiyatlandırma algoritması kullanıyor. Platform keza araç muayenesi için randevular da alıyor. Şirket kadar sağlanan hizmetler, müşterilerin araçlarını tehlikesiz ve bereketli bir şekilde satmalarına asistan olmayı hedefliyor.

Cars24, Hindistan'da 200'den artı şehirde faaliyet gösteriyor ve sitesinde bugüne dek 400 bin vasıta sattığını bahis ediyor. Şirketin web sitesini ziyaret eden aylık 13 milyondan fazla ziyaretçi bulunuyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/20/450-milyon-dolar-yatirim-alan-ikinci-el-arac-satis-platformu-cars24in-degerlemesi-184-milyar-dolara-ulasti