5 milyonu aşkın kullanıcısıyla faaliyetlerini sürdüren Paribu'nun tecrübe tasarımı stüdyosu SHERPA'yı bünyesine kattığını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. 5. yılını anmak adına bir basın toplantısı düzenleyen Paribu, gerçekleşen toplantıda iki kayda değer projeyi de tanıttı.

Gerçekleşen basın toplantısından açıklamalarda bulunan Paribu CEO'su Yasin Oral, ilerleyen dönemlerde ParibuNet ve Paribu Ventures projelerini kullanıma sunacaklarını duyurdu. Paribu göre sunulacak olan ParibuNet, temelinde bir blockchain ağı olarak hizmet verecek. ParibuNet ile ilgili manâlı gelişmelerin Paribu'nun kuruluş günü olan 14 Ocak tarihinde karşımıza çıkmasını bekliyoruz. 

Tanıtılan projelerden bir diğeri olan Paribu Ventures ise odağına blockchain teknolojisini bölge bir yatırım fonu olarak hizmet edecek. Paribu tarafından paylaşılan bilgilere tarafından Paribu Ventures, 30 milyon dolar büyüklüğünde bir yatırım fonu olacak.

Paribu Ventures fonu, odağına blockchain teknolojisini alacak ve bu teknoloji üstünde çalışmalar yapan girişimlere yatırımlar yapacak. Söz konusu teknolojiler arasında kripto paralardan NFT'lere, metaverse'ten blockchain tabanlı oyunlara dek pek fazla bölge yer alıyor.

Paribu Ventures fonunun web sitesi ise önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak. Paribu kadar paylaşılan bilgilere kadar ilerleyen dönemlerde fonun daha da büyüyebileceğini de ekleyelim. Paribu Ventures ve ParibuNet ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/14/5-yilini-kutlayan-paribu-paribunet-ve-paribu-ventures-projelerini-duyurdu