Finansal teknolojilere odaklanan Primer'ın A serisi yatırım turunda Accel liderliğinde 14 milyon euro yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım aldığını duyuran teşebbüs, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar yatırım aldı. 

B serisi yatırım turunda alınan 50 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirketin değerlemesi ise 425 milyon dolara ulaştı. 50 milyon dolarlık B serisi yatırım turu San Francisco merkezli ICONIQ Growth liderliğinde gerçekleşti. ICONIQ Growth'un haricinde ise yatırım turuna şirketin eski yatırımcıları aralarında yer alan Accel, Balderton Capital, Seedcamp, Speedinvest ve RTP Global de katıldı.

Alınan yeni yatırım ile birlikte Primer'ın bugüne değin aldığı toplam yatırım ise 75 milyon dolar seviyelerine ulaştı. 50 milyon dolarlık yeni yatırım Primer'ın, Avrupa, ABD ve Asya'daki operasyonları ölçeklendirmek ve çalışan sayısını 3 katına çıkarmak için kullanılacak.

2020 yılında Gabriel Le Roux ve Paul Anthony kadar Londra'da kurulan Primer, satıcıların öbür ödeme yöntemlerini tek bir yerden yönetmelerini ve özelleştirilebilir ödeme akışları oluşturmalarını sağlıyor.

Primer'ın şu an için 70 şahsiyet bir ekip kadar yönetildiğini de ekleyelim. 20'den pozitif ülkede faal olarak kullanılan Primer, kullanıcılarına aralarında Stripe, Adyen, Klarna ve Apple Pay'in de bulunduğu 45 manâlı entegrasyon sağlıyor. Primer'ı rakiplerinden ayıran en büyük özellik fazla az kodlama bilgisi ile kullanılabilir olması. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/19/50-milyon-dolar-yatirim-alan-primer-in-degerlemesi-425-milyon-dolara-ulasti