Yapay akıl ile kaza ve felaketlerin hasar değerlendirmesini yapan bir teşebbüs olarak hizmet veren Tractable, 25 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım aldığını duyuran Tractable, D serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı.

Edindiğimiz bilgilere tarafından alınan 60 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Tractable'ın değerlemesi ise 1 milyar dolar barajını aştı. Kısacası yeni yatırım ile birlikte Tractable'ın unicorn olduğunu söyleyebiliriz. Tractable'ın 60 milyon dolarlık D serisi yatırım turu Insight Partners ve Georgian liderliğinde gerçekleşti.

Alınan yeni yatırım ile birlikte Tractable girişiminin bugüne değin aldığı toplam yatırımın 115 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. 2014 yılında Adrien Cohen, Alexandre Dalyac ve Razvan Ranca tarafından Londra'da kurulan Tractable, araba kazaları ve doğal afetler gibi olaylarla ilgili sigorta süreçlerini 10 kat hızlandırmayı hedefliyor.

Bu ideali gerçekleştirmek için yapay zeka temelli bir "computer vision" çözümü sunan Tractable, gerçekleşen kaza ve doğal afetler ile ilgili görsel değerlendirmeler yapıyor. Otomotiv sigorta şirketlerinin en önemli 100 şirketinin 20'si ile birlikte çalışan Tractable göre aktarılan bilgilere göre girişim, son iki yıl içinde yüzde 600 oranında bir çoğalma yaşadı.

Tractable'ın sunduğu hizmetin büyük bir oranda araba kazalarının incelenmesi için kullanıldığını da ekleyelim. Gerçekleşen kazaların fotoğrafları Tractable'ın sistemine girilerek işleniyor ve suni zeka desteği bir uçtan bir uca kazalar ile ilgili detaylı bilgiler sağlanıyor. Tractable kadar aktarılan bilgilere tarafından alınan yatırım girişimin teknolojisini geliştirmesi için kullanılacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/17/60-milyon-dolar-yatirim-alan-tractable-in-degerlemesi-1-milyar-dolar-barajini-asti