Tarfin, 10. VDMK ihracını 24 Eylül tarihinde gerçekleştirdi. 50 milyon TL nominal değerli 345 gün vadeli yeni ihraçla, Türkiye'nin 61 ilinde imal yapan takriben 4 bin çiftçinin tarımsal girdi alışverişleri yatırım aracına dönüştü. Tarfin bu ihraç ile birlikte tarım sektörünü teşvik etmek amaçlı toplam 242 milyon TL değerinde menkul değer yaratmış oldu.

Tarfin, VDMK ihraçları ile çiftçilere yaptığı uzun vadeli gübre, yem, bitki besleme ürünleri ve zirai ekipman satışlarını fonlayarak çiftçilerin üretimleri için gereksinim duydukları tarım girdilerine uygun fiyatlarla ve peşin para akışlarına yerinde vade seçenekleriyle ulaşmalarını mümkün kılıyor. Bu ihraçlarla anapara piyasası yatırımcılarını Türkiye'nin 7 bölgesinde üretim yapan çiftçilerle buluşturuyor ve onları aracısız olarak desteklemelerine olasılık sağlıyor. Yatırımcıların satın aldıkları her VDMK Türk tarım sektörüne ve on binlerce çiftçiye takviye olarak geri dönüyor. 

Çiftçilerin bulundukları bölgelerdeki en aktüel tarım girdi fiyatlarını karşılaştırmalı olarak sunan Tarfin mobil uygulaması da çiftçinin tarım girdisi ihtiyaçlarını yerine getirmek ve tarımsal üretime desteklemek için hazırlıklarını tamamladı.

Tarfin, çiftçilerin gübre, tohum ve yem gibi tarım girdilerine yerinde fiyat ve hasatta ödeme fırsatlarıyla ulaşmasını sağlıyor. Tarfin'in özel mobil uygulaması, çiftçilerin bulunduğu bölgelerdeki en güncel gübre, yem ve öteki tarım girdilerindeki fiyatları karşılaştırmalı olarak sunuyor. Böylelikle çiftçiler en yerinde fiyatları bulabilecekleri ayrı alternatifleri karşılaştırabiliyor, ürünlerini kendi ödeme döngülerine tarafından kolaylıkla satın alabiliyor.

70'ten artı ilde, 700'den artı satış noktası ile hizmet veriyor

Yeni tarım sezonunda 70'ten artı ilde 700'den fazla satış noktası ile hizmet verecek olan Tarfin, satış noktalarının sayısını sezon içinde de yenilerini ekleyerek keza ürün yelpazesini keza ulaştığı il ve ilçe sayısını artıracak. Türkiye'de tarım tedariki konusunda lider dijital platform olmayı hedefleyen Tarfin, bu süreçte yalnızca çiftçilerin değil tüm tarım miktar zincirine çözüm sunuyor. Tarfin, tüm meslek ortaklarını da büyütmeyi hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/24/70ten-fazla-sehirde-hizmet-veren-tarfin-4-bin-ciftcinin-girdi-ihtiyacini-50-milyon-tllik-vdmk-ihraci-ile-fonlayacak