Hindistan merkezli yemek yemek teslimat uygulaması Swiggy, Invesco'nun liderliği üstlendiği Hızlı K yatırım turunda 700 milyon dolar yatırım aldı. Tura yeni yatırımcılar Baron Capital Group, Sumeru Venture, IIFL AMC Late Stake Tech Fund, Kotak, Axis Growth, Sixteenth Street Capital, Ghisallo, Smile Group, Segantii Capital'ın yanı sıra mevcut yatırımcılar Prosus Ventures, Alpha Wave Global, Qatar Investment Authority ve ARK Impact de katıldı. Çabuk K ile birlikte Swiggy'nin değerlemesi 10.7 milyar dolara ulaştı. 

2014 yılında, Sriharsha Majety, Nandan Reddy ve Rahul Jaiminiin tarafından hayata geçirilen Swiggy, doğrusu restoranlardan yiyecekleri aracısız müşterilerin kapılarına getiren bir dilekçe. Ama platform, yemek yemek teslimatının yanı sıra Instamart hizmetiyle market ürünleri teslimatı da sağlıyor. Aralık 2021'de Instamart haftada bir milyondan pozitif sipariş alıyordu ve 18 Hindistan şehrinde 150'den artı mağazaya sahipti. Swiggy, Instamart platformunun derhal 19 şehirde etkin olduğunu iddia ediyor. 

Instamart, geçtiğimiz bir buçuk yılda Swiggy için en önemli odak alanlarından biri haline geldi. Bunda pandeminin etkisi de yadsınamaz. Swiggy, geçen sene Instamart'ın tekliflerini ve erişimini ölçeklendirmek için 700 milyon dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı. 

Swiggy, gıda dağıtım işinin geçen sene brüt sipariş bedel neredeyse iki katına çıktığını, bu yatırımın Swiggy'nin çekirdek platformda büyümesini daha da hızlandıracağını ve şirketin Instamart'ı büyütmek için yatırımlar yapmasını sağlayacağını belirtti. 

Instamart platformu Hindistan'da, BigBasket, Grofers, Amazon Fresh ve Reliance Industries'in JioMart'ı ile rekabet ediyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/24/700-milyon-dolar-yatirim-alan-swiggynin-degeri-107-milyar-dolara-ulasti