Vasıta çağırma, mikromobilite ve yemek - market siparişi alanlarında hizmet veren Bolt'un 600 milyon euro yatırımla birlikte market siparişlerinin teslimat işine girdiğini geçtiğimiz Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Bolt, yeni bir yatırım daha aldı.

Bolt tarafından paylaşılan bilgilere tarafından şirket, 709 milyon dolar yatırım aldı. Alınan yatırım ile birlikte ise şirketin değerlemesi 8,4 milyar dolara ulaştı. Andırmak gerekirse geçtiğimiz Ağustos ayında Bolt'un değerlemesi 4,54 milyar dolar seviyelerindeydi.

709 milyon dolarlık yatırım turu Sequoia Capital ve Fidelity Management and Research Company'nin iki taraflı liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna Sequoia Capital ve Fidelity Management and Research Company'nin haricinde ise Whale Rock, Owl Rock, D1, G Squared, Tekne, Ghisallo ve diğer yatırımcılar da katıldı. 

2013 yılında Markus Villig, Martin Villig ve Oliver Leisalu göre Tallin'de kurulan Bolt, Wise ile birlikte Estonya'nın en manâlı girişimleri arasında yer alıyor. Avrupa ve Afrika'da toplamda 45 ülkede ve 400'den artı şehirde hizmet veren Bolt'un 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğunu da ekleyelim.

Geçtiğimiz Ağustos ayında ise şirketin 75 milyon kullanıcısı bulunuyordu. Kısacası Bolt, 6 aydan daha kısa bir vakit içinde 25 milyon yeni kullanıcı kazanmayı başardı. Bolt'un sunduğu çözümler arasında vasıta çağırma servisi Bolt Drive, elektrikli scooter ve bisiklet kiralama servisi, yemek siparişi verebileceğiniz Bolt Food ve 15 dakika içinde market alışverişlerini teslim edebilen Bolt Market yer alıyor.

Bolt'un en yeni hizmeti olan Bolt Market'in geçtiğimiz aylarda hizmet vermeye başladığını da hatırlatalım. Kısa zaman içinde önemli bir galibiyet yakalayan Bolt Market, şu lahza için 10 ülkede etkin olarak kullanılabiliyor. Bolt tarafından paylaşılan bilgilere göre Bolt Market, 2022 yılında da büyümeye ve yeni ülkelerde hizmet vermeye devam edecek.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/11/709-milyon-dolar-yatirim-alan-bolt-un-degerlemesi-8-4-milyar-dolara-ulasti