Online alışveriş, özellikle pandemi ile birlikte ciddi bir ivlenme yakaladı. Bu da ayrıca ülkemizde hem de globalde e-ticaret hacimlerinin artmasına neden oldu. Koşul böyle olunca çoğu perakende markası e-ticaret konusunda iyileştirmelere gitti ve kimi yerde fiziki mağazalar zeka kapanmaya başladı. 

Ülkemiz için demin 2022'ye dair e-ticaret verileri açıklanmamış olsa da gelin, 2021'e bir defa daha göz atalım. Geçtiğimiz nisan ayında paylaşılan bilgilere tarafından e-ticaret işlem sayıları 2020'ye tarafından yüzde 46 oranında artarak 3,4 milyar adet siparişe ve yüzde 69 çoğalma ile 381,5 milyar TL hacme ulaşmıştı. Perakende sektörünün yüzde 17,6'sı perakende e-ticaret satışlarından oluşmuştu. Bu sayıların 2022'de de çok farklı olmayacağını bildirmek, hatta şayet de e-ticaret hacminde büyüme görüleceğini tahminde bulunmak yanlış olmayacaktır. Zira diğer ülkelerde yapılan çalışmalar da bütün olarak bunu söylüyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/26/abdde-online-satislardaki-artis-2021in-basindan-beri-ilk-kez-magazalari-geride-birakti