Savunma Bakanlığı daha önce, Xiaomi‘yi Çin Komünist Askeri Şirketi olarak belirleme kararı almıştı. Böylece ABD’li yatırımcıların bu yılın Kasım ayına kadar Xiaomi‘deki varlıklarını elden çıkarmaya zorlamayı hedefliyordu. Şirketin yanıt olarak hükümete dava açmasının arkasından bir alan yargıcı kara liste kararını engellemek için ön dikte çıkardı. Yargıç söz konusu kararı keyfi ve kaprisli olarak nitelendirdi.

Xiaomi bu yılın Ocak ayında şirketin Çin hükümetine veya ordusuna hiçbir şekilde yan olmadığını ve Komünist Çin Askeri Şirketi olarak nitelendirilmesinin anlam ifade etmediğini savunmuştu.

Mahkeme dosyalarına göre iki taraf da Xiaomi’nin CCMC (Communist Chinese Military Company) olarak atanmasını kaldıran nihai bir kararın yerinde olacağı konusunda uzlaşma sağladı. Tarafların şimdi de, 20 Mayıs’tan önce ortak bir öneriyle faaliyetleri erteleme emri üstünde pazarlık yapması planlanıyor.

öte yandan Çinli firmanın hisseleri, anlaşmanın ardından yükselişe geçti. Şirket Hong Kong Borsası’nda yüzde 6‘lık işlem hacmi kazandı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/xiaomi-abdnin-kara-listesinden-cikartiliyor
Yorumlar