Bir yıldan uzun bir süredir tüm dünya Covid-19 pandemisi ile boğuşuyor. Her ne dek aşılanmalar başlamış olsa da demin istenilen sonuca ulaşılmış yok. Zira bazı ülkelerde olmayan aşılar sebebiyle aşılanma oranı yetersizken, bazı ülkelerde de aşı karşıtı kişiler sorun yaratıyor. Verilere baktığımızda aşılanma oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri ise ABD.

ABD Hükümeti, derhal ise aşılanmayı teşvik etmek nedeniyle ilginç bir adım attı. Beyaz Saray, dostluk uygulamalarıyla ortaklıklar kurmaya başladı. Bu atak, ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD'li yetişkinlerin yüzde 70′inin 4 Temmuz'a dek minimum bir defa aşılanmasını sağlama hedefinin bir parçası olarak atıldı. Beyaz Saray'a göre, Tinder, Hinge, OKCupid, BLK, Chispa, Plenty of Fish, Match, Bumbleve Badoo gibi uygulamaların aşılanmış kullanıcıları, aşı kanıtı ile "boost'lar, süper beğeniler ve süper kaydırmalar" gibi birinci sınıf içeriğe erişebilecekler. Kullanıcılar keza, uygulamalar yoluyla, potansiyel eşleşmeleri aşılama durumuna tarafından filtreleyebilecek ya da aşı randevuları alabilecekler.

Uygulamalar ABD'de 50 milyondan fazla kişiye hizmet veriyor ve bu kullanıcıların çoğu genç erişkin. Uygulamalar, bir kullanıcının aşı olduğunu ya da aşı olmayı planladığını spesifize etmek için profilinde görüntüleyebileceği rozetleri de göstermeye başlayacak.

Andy Slavitt, uygulamalardan biri olan OkCupid'e göre aşı durumlarını gösteren üyelerin eşleşme olasılığının yüzde 14 daha yüksek olduğunu söyledi. Quinnipiac'ın şubat ayında yaptığı bir ankete tarafından, ABD'li yetişkinlerin yüzde 60′ından fazlası en düşük ilk doz aşısını olmuş, fakat 18 ila 34 yaş arasındaki yetişkinlerin yüzde 42′si aşı olmak istemediklerini belirtmiş. İşte ABD Hükümeti, yaptığı hücum ile bu oranı minimuma indirmek istiyor.

OkCupid, özelliklerinin bugünden itibaren uygulanacağını söyledi. Chispa ve BLK, kendi uygulamalarının 1 Haziran'da bu özellikleri etkin edeceğini açıkladı. Diğer uygulamalar ise önümüzdeki birkaç hafta içinde yeni özellikleri sunmaya başlayacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/24/abd-hukumeti-asilanmayi-tesvik-etmek-icin-arkadaslik-uygulamalariyla-is-birligi-yapiyor