ABD'nin bir takım Çin merkezli teknoloji şirketlerine karşısında ambargo uyguladığını ve bu şirketleri kara listeye aldığını sizlere daha önce aktarmıştık. İlk etapta Huawei ile başlayan ambargo süreci geçtiğimiz sene ise Xiaomi için de uygulanmaya başladı.

Kara lise kararının uygulanmasının peşinde ise geçtiğimiz Şubat ayında Xiaomi, ABD'yi hileli yere kara listeye alınması sebebiyle dava etti. Bugün edindiğimiz bilgilere tarafından ise dava sürece sona erdi ve ABD yönetimi, Xiaomi'yı kara listeden çıkardığını duyurdu.

ABD'nin Güney Karolina eyaletinin başkenti olan Columbia'da gerçekleşen dava sonucunda Xiaomi'nin "Komünist Çin askeri şirketi" olmadığı yönünde karar verildi. Xiaomi şirket sözcüsü Lei Jun göre yapılan açıklamalara kadar Xiaomi'nin küresel kullanıcılarının, ortaklarının, çalışanlarının ve hissedarlarının verdikleri güven ve destek için teşekkür borçlu olduğunu belirtti.

Jun, kullanıcılara güvenilir alıcı elektroniği ürünleri ve hizmetleri sunmaya ve dünyadaki herkesin yenilikçi teknolojiyle daha iyi bir yaşam sürmesini temin etmek için durmaksızın dürüst fiyatlarla fantastik ürünler üretmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi. Tıpkı Xiaomi gibi Çin merkezli bir teknoloji şirketi olan Huawei'in hala ABD'nin kara listesinde yer aldığını da ekleyelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/26/xiaomiabd-xiaomi-yi-kara-listeden-cikardigini-duyurdu