Geçen aylarda Huawei ilk elektrikli arabası Aito M5'i Şubat ayında teslim etmeye başlayacağını ve aracın fiyatı 39 bin dolar yani 250 bin Yuan'dan başlayacağını belirtmiştik. Bütün dünyada elektrikli destekli otomobil sektörü tez büyüyor. Bu araçlar, Avrupa pazarında toplam yeni otomobil satışlarının yüzde 12,7'sini oluşturuyor. Kıran kırana rekabetin devam ettiği sektörde bugün yeni bir gelişme daha yaşandı.

Çinli otomotiv devi Geely'nin bünyesinde yer alan premium elektrikli araba markası Lynk & Co, üyelik modeliyle uyarı çekiyor. Marka, Avrupa'da satılan SUV modelleri için geleneksel satmak metotlarının dışına çıktığını duyurdu. Buna kadar, kullanıcı ya aylık ya da haftalık vasıta başvuru formu hakkına sahip olacak. Sistem, belirtilen bir aidat karşılığında aylık abonelik modeline göre ilerleyecek. Bedava yapılan abonelik, isteğe tarafından uzatılabilecek, vergiler ise abonelik ücretine dahil edilecek. Abonelik ücretinin ise 584 dolar olacağı kaydediliyor.

Lynk & Co CEO'su Alain Visser "Pazartesi günü aldığınız arabayı Çarşamba gününe kadar teslim edebileceksiniz. Bunu yapan tek araba markasıyız" diyerek şirketin piyasadaki önemini anlatıyor. Avrupa'da yedi ülkede etkinlik bildiren şirket, bu bölgede 29 bin kullanıcısı bulunuyor. Geely'nin 2010 yılında Volvo'yu satın almasıyla Çin'de faaliyete başlayan teşebbüs, birincil modelini 2016'ta  piyasaya sürmüştü. Şirket, önümüzdeki bir yıl içinde teslimatları 1 milyon araca dışında tutmak için diğer Asya ülkelerine ve Orta Doğu'ya açılmayı planlıyor. Lynk, Eylül ayına değin takriben 570 bin araba sattı.

Geçen aylarda Volvo Trucks'ın ağır hizmet tipi kamyon serisi içinde yer alan FH Electric'in seri üretimine bu sene başladığını yazmıştık. Volvo Trucks'ın hedefi çoğu pazarda bu ihtiyaçlara doğru yanıt verebilecek şekilde tüm modellerini farklı yakıt kullanılabilen versiyonlarıyla satışa arzetmek olduğunu söylemiştik

Hem 2022'de piyasaya çıkacak elektrikli otomobil modellerinin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz!

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/20/abonelik-modeline-odaklanan-otomotiv-markasi-lynk-co-avrupa-da-faaliyete-basladi