MicroOLED teknolojisine odaklanan bir girişim olarak karşımıza meydana çıkan ActiveLook, yeni platformu olan Light AR'ı duyurdu. ActiveLook, Light AR platformunun sunduğu watchOS 9 entegrasyonu ile birlikte Apple Watch verilerini artırılmış hakikat destekli akıllı gözlüklere getirecek.

Hatırlatmak icabında yeni Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 ve Apple Watch Ultra gibi modellerle karşımıza meydana çıkan watchOS 9 da geçtiğimiz günlerde resmi olarak kullanıma sunuldu. Light AR'ın watchOS 9 entegrasyonu ile birlikte Apple Watch kadar elde edilen veriler zeki gözlükler aracılığı ile kullanıcılara sunulacak.

Hatırlatmak icabında ActiveLook, ENGO ve Julbo gibi profesyonel sporculara odaklanan zeki gözlüklere destek veriyor. Light AR platformu bir uçtan bir uca ise Apple Watch modelleri kadar sağlanan veriler ENGO ve Julbo gibi akıllı gözlükler ile dosdoğru spor yaparken kullanıcılar ile paylaşılacak.

Söz konusu özelliğin sadece yeni Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 ve Apple Watch Ultra ile değil watchOS 9 yüklü olan tüm Apple Watch modelleri ile birlikte kullanılabileceğini de ekleyelim. Söz konusu entegrasyon doğruca kullanıcılara mesafe, süre, sürat ve koşu ritmi, mevcut adım uzunluğu, düşey salınım ve yakılan kalori gibi pek fazla bilgi sunulabilecek.

Geçtiğimiz hafta tanıtılan Apple Watch Ultra modelinin özellikle ekstrem sporlara odaklandığını da hatırlatalım. İlerleyen dönemlerde Apple Watch modellerinin spor ekosistemi için daha önemli bir ayla gelmesi de sürpriz olmayacaktır.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/16/activelookun-light-ar-platformu-apple-watch-verilerini-akilli-spor-gozluklerine-tasiyacak