Bu süreçten doğan yeni adidas 4DFWD kafes orta tabanı, beş milyon mümkün kafes yapısı arasından belirlenerek yüzde 39 biyo-bazlı malzemeden yapıldı. Fiyonk şeklindeki FWD HÜCRE’ler, dikey yönde aldığı baskı ile ileriye dürüst açı oluşturup ileri doğrultuda hareketi temin etmek için özel olarak tasarlandı.

Mekanik deneme koşullarında önceki nesil 4D orta taban ile karşılaştırıldığında, adidas 4DFWD’nin düşey doldurma aşağı üç kat daha fazla ileri hareket ürettiği görüldü. neticede, orta taban bu düşey darbe kuvvetlerini yatay ileri harekete yönlendirdiğinden, sporcunun koşu sırasında maruz kaldığı en yüksek frenleme kuvveti de sıradan olarak yüzde 15 oranında azaltıldı.

Ekibimizden Seza Mengi, 3D yazıcı ile üretilen bu kundura ve ileri dönem planları hakkında Adidas’a değişik sorular yöneltti. 

 – Giyilebilir teknoloji alanında yakın zamanda ne gibi planlarınız var?

adidas olarak her zaman ürünlerimizi geliştirmek ve bakım yapmak istiyoruz. İlk olarak, teknolojiyi başka kimsenin yapamayacağı bir şeye dönüştürmeden önce, teknolojiyi performans bağlamında geçerli kılarak yeni olasılıklar arzetmek için her yinelemede 4D’nin potansiyelinden faydalanıyoruz.

 – 3D yazıcı ile üretilen ayakkabıların ömrü ne kadar? Uzun vadede kullanılabilir mi?

Bizim felsefemiz sporcularımız için en iyisini yaratmak. böylece bütün ayakkabılarımız dirençli olacak şekilde üretiliyor. 4D teknolojisinin ömrünün adidas koşu serisinin geri kalanıyla karşılaştırılabileceğinden eminiz. 

 – 1984’teki Adidas Micro pacer’dan sonradan ayakkabı teknolojileri nasıl değişti?

Biz marka olarak, tekrar tekrar yeniliğin ön saflarında olmayı hedefliyoruz. Bunun için ürünlerimizde performansı geliştirmeye karşın ve koşucuların olağanüstü bir koşu ayakkabısında aradığı öteki bütün özellikleri barındıran öncü teknolojilerden faydalanıyoruz.

Birkaç yıldan pozitif bir süredir, dünyanın dört bir yanındaki sporculardan gelen verileri kaydedebiliyor, depolayabiliyor ve inceleme edebiliyoruz. Bu, koşucuların neye ihtiyacı olduğunu anlamamıza yardım etmek için 4DFWD’nin gelişim aşamasında fazla önemliydi. 4D teknolojisinin yeteneklerinin sınırsız olduğuna şüphesiz inanıyoruz.

 – adidas 4D’nin sporculara avantajları nelerdir?

adidas 4DFWD, topuk vuruşu koşullarında tüm sporcular için koşuyu kolaylaştırmak üzere tasarlanmış bir pabuç, koşucuların %90’ından fazlası için taban vuruş biçimi. Bu, yalnızca elit azınlığın yok, tüm koşucuların spor aracılığıyla daha iyi olmasına tezgâhtar olma yaklaşımımızı destekleyerek daha geniş koşucu kitlesine fayda sağlamak için tasarlandı.

adidas 4DFWD’deki temel gelişme, özgün “fiyonklu” kafes orta tabanı. %39 biyo-bazlı malzemeden yapılmış olan yeni kafes yapısı, düşey yüklenme üstüne ileriye doğru hareketi hız yapmak için özel olarak kodlandı.

adidas 4DFWD, mekanik test koşulları altında dikey yükleme aşağı üç kat daha artı ileri hareket üretir. Orta taban, ileri hareket meydana getirmek için zemin temasında oluşan darbeyi kullanır. Bu, en yüksek frenleme kuvvetinde ortalama %15 azalma ve piyasadaki en başarılı koşu ayakkabılarından biri olan Ultraboost ile benzer seviyede enerji tasarrufuna sahip. Bu sayede yumuşak bir geçiş elde ediliyor ve koşucular için yeni bir fayda boyutu ortaya çıkıyor.

 – adidas 4D jurnal hayata yerinde mu?

Amacımız bütün koşucular için yeni bir performans koşu ürünlerinde yeni bir ebat oluşturmaktı. Odak noktası, koşmayı kolaylaştırmaya asistan olan pürüzsüzlük hissini radikal bir şekilde takviye etmek. Veriden faydalandığımız FWD-kafes orta taban doğruca bunu başarıyoruz. Bu, 4D’nin benzersiz yeteneklerinin potansiyeli ile gerçekten özel bir şey yaptığımız birincil 4D modeli.

Bu hafif ve kısa uzaklık için bir yarış ayakkabısı yok, bu adizero. Tersine 4D, keza elit hem de acemi koşucular için diğer bütün koşullarda fayda sağlamak üzere tasarlandı.

adidas 4DFWD özellikleri

 – Kafes Yapısı: Mekanik deneme koşullarında dikey doldurma aşağı önceki cins 4D orta taban ile karşılaştırıldığında %23 daha pozitif yastıklama ve üç kat daha artı ileri hareket sağlayan %39 biyo-bazlı 3D malzemeden üretildi.

 – Yenilikçi Orta Taban: Fiyonk şeklindeki benzersiz FWD GÖZENEKLI OLAN, yatay ileri hareket meydana getirmek için her adımın etkisinden gelen enerjiyi her yerde yönlendirir.

 – Primeknit + Saya: Geçmiş haritalama verilerini kullanan PRIMEKNIT + SAYA, adidas 4DFWD orta taban ile uyum gösterecek şekilde tasarlandı. Ayağın özgürce nefes almasına izin verirken koşucunun ileriye doğru her hareketini çorap gibi sararak destekler.

 – Dış Taban: Üstün tutuş sağlayan kauçuk dış taban, adidas 4DFWD orta taban ile ahenk içinde çalışacak şekilde tasarlandı.

 – Tartı: 333 gram (UK 8.5 numara için)

 – Doruk; Kafes yüksekliği: 11,3 mm – Ön but kafes yüksekliği: 21,2 mm – Arka üçgenin taban olmayan kenarı kafes yüksekliği: 32,5 mm

Yeni model 15 Mayıs’tan itibaren www.adidas.com.tr/tr/ayakkabi-4d ‘de ve seçili adidas mağazalarında satışta olacak.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/adidas-4dfwd-3d-yazici-ile-uretilen-spor-ayakkabi
Yorumlar