Son yılın en popüler kavramlarından biri haline dönüşen NFT, yani Non-Fungible Token, değişimi olası olmayan para ya da çip olarak açıklanabilir. Özel bir kriptografik token türü olan NFT, kopyalanamaz ve türünün tek örneği olduğu için kendi türünden diğer bir token ile takası yapılamıyor. Bu da NFT'leri "biricik" ülkü getiriyor.

Son dönemde NFT'ler artık hayatın her alanında karşımıza çıkmaya başladı. Adidas da keza NFT ayrıca de metaverse konusunda geçtiğimiz günlerde adım atan şirketlerden biri, zira bu kapsamda Adidas'ın yeni NFT ortaklıklarıyla metaverse dünyasına atıldığı haberini geçtiğimiz günlerde size aktarmıştık. Adidas, Bored Ape Yacht Club, PUNKS Comic ve gmoney olmak üzere üç kayda değer NFT oyuncusuyla bir araya gelerek metaverse dünyasına adım attı. Şirket bu kapsamda "Into the Metaverse" adlı bir NFT serisi başlattı. 

Adidas NFT'lerinin alıcıları dijital ve maddi Adidas ürünlerine ve deneyimlerine erişebilecekti. İlk ilk kez, fiziksel ürünler aralarında eşofman, üstünde blockchain adresi olan bir kapüşonlu sweatshirt ve turuncu bir yara yer alacağı belirtilmişti. Adidas'ın NFT'leri 17 Aralık'ta satışa çıktı. Şirketin NFT'lerinin 30 bininin tamamı satışa çıktıktan birkaç saat daha sonra tükendi.

Her NFT'nin maliyeti 0,2 ETH'du ve şirket 29 bin 620 NFT sattı. Bu da şirketin satışlardan 22 milyon dolardan pozitif kazandığı anlamına geliyor, ancak bu noktada ETH'nin fiyatında kesintisiz bir dalgalanma olduğunu ve bu meblağın ortalama bir meblağ olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. 

WEN? EARLY ACCESS MINTING STARTS NOW

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/20/adidas-sattigi-nft-lerden-22-milyon-dolardan-fazla-kazandi