Kullanıcılarını sağlıklı yaşama yönlendirirken bu hedefi bağış motivasyonuyla da destekleyen bir başvuru formu olarak karşımıza çıkan Help Steps, Erkut Venedik ve Gözde Venedik tarafından kuruldu. 2019 yılının Eylül ayında beta olarak sunulan Help Steps uygulaması, geçtiğimiz Ocak ayında ise keza iOS ayrıca de Android platformları için kullanıma sunuldu.

Şu lahza için 19 karakter bir ekip göre yönetilen Help Steps, oldukça ilginç bir uygulama mantığına sahip. Help Steps uygulamasını indiren kullanıcılar cep telefonları cebindeyken bütün gün her zamanki gibi yürüyor. Bu adımlar aynı zamanda bir adımsayar olan Help Steps uygulamasında birikiyor.

Ardından akşam saat 24:00 olmadan kullanıcılar uygulamaya girip "Adımlarımı HS'ye çevir" butonuna basıyor ve kısa bir reklam izliyor. Bu işlemin ardından kullanıcıların adımları HS puanına dönüşüyor. Kullanıcılar isterlerse bu puanları biriktirebilir isterlerse ise gereksinim sahibi bireysel yararlanıcılar ya da sivil toplum kuruluşlarına kullanım üzerinden bağışlayabilir.

Paylaşılan bilgilere göre Help Steps uygulaması içinde şu lahza için 21 ayrı sivil toplum kuruluşu bulunuyor. Help Steps uygulamasının 1 sene içinde 160 ülkeden 750 bini aşkın kullanıcıya ulaştığını da ekleyelim. 2020 yılında Aralık ayına dek Help Steps'te 50 milyar adım çevrimi ve toplam 57.5 milyar HS bağışı yapıldı.

Bu bağışların karşılığında 5 bireysel yaralanıcıya engelli cihazı, 1 Spinal Musküler Atrofi (SMA) kampanyasına 1825 dolar destek ve takriben 340 bin 400 TL'lik STK desteği toplandı. 2020 yılında Help Steps üyeleri ortalama olarak ayda 6 bin adım attı.

Şu belli başlı kadar herhangi bir yatırım almayan Help Steps, 2021 yılının ilk çeyreğinde yatırım alarak büyümeyi hedefliyor. Help Steps'in belli başlı gelirini marka reklamları ve sponsorluklar oluşturuyor. Ilave olarak dilekçe içi satın alma ve HS market de sisteme kazanç sağlıyor.

Help Steps'in 2021 yılı planları aralarında 10 milyondan fazla yerli kullanıcıya gelmek ve başvuru içine bambaşka spor dalları eklemek yer alıyor. Dilerseniz Help Steps uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan bedava olarak indirebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com