Hindistan merkezli agritech girişimi DeHaat, Sofina ve Lightrock'ın liderliği üstlendiği D Serisi yatırım turunda 115 milyon dolar yatırım aldı. Tura, mevcut yatırımcılar Prosus Ventures, RTP Global, Sequoia Capital India ve FMO'nun yanı sıra Temasek de katıldı. 

DeHaat, Hindistan'ın önde gelen agritech şirketlerinden biri. Miktar zincirinde ve tarım sektöründe üretim verimliliğini artırmak için suni akıl destekli teknolojileri kullanıyor. 650 binden fazla çiftçiden oluşan bir topluluğu besleyen DeHaat, yüksek nitelikli tarımsal girdilerin dağıtımı, özelleştirilmiş çiftlik danışmanlığı, parasal hizmetlere erişim ve ürünlerini satış için pazar bağlantılarına değin değişik hizmetler sunuyor.

DeHaat, minik çiftçileri geniş bir eğitimli mikro girişimci ağı aracılığıyla tohumlar, gübreler, teçhizat, ürün danışmanlığı ve pazar bağlantısı gibi dağıtılmış ihtiyaçlarına bağlıyor. Belirtilmiş çiftçiler, aracısız olarak rekabetçi kaynaklardan tohum, gübre ve mahsul koruma gibi çok değişik tarımsal girdilere erişebiliyorlar. Gurgaon ve Patna merkezli teşebbüs, çiftçilerle haberleşmek için bir takviye hattı işletiyor ve bu kapsamda pat diye çok dil desteği yer alan bir Android uygulamasına da sahip.

Son 7 ayda 5 kat büyüdüğü açıklanan girişim, aldığı yatırımı ekibini büyütmek, stratejisini ve ürününü için kullanacağını açıkladı. Şirketin çoğalma ve taktik, arz zinciri, teknoloji ve tarım bilimlerinde bilirkişi 850'den pozitif çalışanı bulunuyor. 2012 yılında Shyam Sundar Singh , Amrendra Singh , Adarsh ​​Srivastav ve Shashank Kumar göre kurulan DeHaat, bu sektörde verimliliği ve şeffaflığı artırmayı amaçlıyor.

Bu noktada foodtech ve agritech alanındaki oyuncuların son birkaç senede önceki dönemlere kıyasla aldığı yatırımların gitgide artarak büyüme gösterdiğini anlatmak olası. Zira yapılan araştırmalara tarafından alıcı verisinin daha fazla kullanılması gıda girişimlerinin tahminlerini daha çok geliştirebilir. Bu kapsamda Insights ekibimizin kaleme aldığı yazıya göz atabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/27/agritech-girisimi-dehaat-115-milyon-dolar-yatirim-aldi