OpenAI Codex tabanlı AI2sql, yalnızca metin komutları kullanarak SQL (Structered Query Language) sorguları oluşturmanızı sağlıyor. Mustafa Ergişi kadar geliştirilen AI2sql'i kullanmak için yazılım ya da veri mühendisi olmanız gerekmiyor. Basit bir arayüz sunan araç, mühendislik kolu dıştan etkinlik gösteren kullanıcıların da SQL sorguları oluşturmasını amaçlıyor. 

AI2sql'i göstermek için başlangıçta ücretsiz test sürümünden faydalanabilirsiniz. Size sunulan ekrana metin yazmadan önce yukarıdaki açılır pencere üzerinden MySQL, MsSQL, NoSQL, PostgreSQL veritabanı motorları aralarında seçim yapabilirsiniz. 

Bu aşamanın ardından sürüklemek istediğiniz verileri metin halinde ilgili alana yazarak sorgunuzu başlatabilirsiniz. bu arada sorgu sonuçlarına tablolar ekleyebileceğinizi belirtelim. Bunun için tablo ekle butonuna bastıktan daha sonra tablo ve sütun isimlerini eklemeniz gerekiyor. Bütün bu aşamaları tamamladıktan sonradan sorgunuzu gerçekleştirebilirsiniz. 

Bu noktada eğer tablo kullanmadan sorgu meydana getirmek istiyorsanız, istemcilerden faydalanmanız gerektiğini belirtmekte üstünlük var. Sorgunuzu gerçekleştirdikten sonra kaydedebilir veya kopyalabilirsiniz. Eğer ilk olarak aracı nasıl kullanacağınızdan kesin olamıyorsanız, sitede yer alan örnekler sayfasından faydalanabilirsiniz. 

Platformda 10'a dek sorguyu bedava gerçekleştirebiliyorsunuz. Abonelik fiyatları ise sorgu miktarına tarafından 9 dolar ile 49 dolar arasında değişiyor. 

Mustafa Ergişi, mahsul fikrini bilgi teknolojileri alanındaki 13 yıllık deneyimine dayanarak geliştirdiğini belirtiyor. SQL öğrenmenin süre aldığını vurgulayan Ergişi, bu araç ile her iş kolundan kullanıcının bereketli bir şekilde sorfuları gerçekleştirebileceğini açıklama ediyor. 

Product Hunt ekibinden Aditya Vardhan Singh Choudhary göre Product Hunt'a eklenen AI2sql, lansman günü olumlu geri bildirimler alarak platformda günün 5. ürünü olmayı başardı. Ürünün aynı zamanda geçtiğimiz aylarda gerçekleşen ilk Product Hunt Istanbul etkinliğinde katılımcılara tanıtıldığını da belirtelim. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/21/ai2sql-metin-komutlariyla-sql-sorgulari-olusturmanizi-sagliyor