AirTag’in ilk dilekçe amacı anahtar ya da cüzdan gibi yakınınızda bulunabilecek eşyaları iPhone’lardaki U1 çipi ile izlemektir. Fakat her eşya yakınımızda kaybolmuş olamaz. Bu konuda devreye Apple’ın “Bul” veritabanı devreye giriyor. Milyonlarca Apple kullanıcısından oluşan ağ doğruca AirTag’ler ile iletişim kuruluyor ve konum takibi hiç kesilmiyor. Bunun muhtemel olabilmesi için AirTag’in etrafında diğer Apple cihazlar olmalı. Eşyasını bulup bulamayacağını merak edenler için İngiltere’deki kullanıcı güzel bir deney yapmış.

Arkadaşına yollayacağı pakete bir AirTag koyan kullanıcı, bu paketi kargoya verdikten sonradan devamlı olarak izlemeyi başardı. AirTag, paketi kargo şubesinden teslimat noktasına dek izlemeyi başardı. Bu konum verileri tesadüfen süre aralıklarıyla kullanıcıya iletildi.

Paket, deneyi yapan kişinin arkadaşına ulaştıktan üç gün daha sonra bile arkadaşı bunu fark etmedi. Bu da güvenlik konusunda bizleri endişeye düşünüyor. Birinin gizli gizli çantamıza AirTag’i koyması mahremiyet sorunları teşkil edebilir. Eğer peşine düşüp takip edilen birey bir Apple kullanıcısıysa Cihazımızı Bul uygulaması tarafından o kişiye bildirim gönderiliyor. Ama Apple kullanıcısı olmayanlar için bu şart önemli bir sorun haline gelebilir.

yine de uzaktaki bir paketi AirTag ile takip yapabilmek güzel. Apple, uzak konum takibi konusunda bir artıyı adalet ediyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/airtag-kargoya-verip-izlemeyi-denedi-sasirtan-sonuc
Yorumlar