Araçlar için güvenli suni zeka yazılımları geliştiren Eatron'un 1 milyon euronun üstünde yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere kadar zeki otomotiv yazılımları platformu Eatron, yeni bir yatırım aldı.

Eatron tarafından aktarılan bilgilere kadar teşebbüs, A serisi yatırım turunda 11 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu 11 milyon dolarlık A serisi yatırım turu MMC Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna MMC Ventures'ın haricinde ise Aster Capital ve Vinfast de katıldı.

Araç üreticilerine (OEM) ve birinci düzey (Tier-1) tedarikçilere sağladığı platform teknolojisi ile kompleks otomotiv gömülü yazılımlarının, donanımdan egemen olarak, çabucak çabuk üretime hazır olmalarını karşılayan Eatron, hem İstanbul ayrıca de İngiltere'de ofislere sahip.

2018 yılında Dr. Umut GençCan Kurtuluş ve Amedeo Bianchimano göre kurulan Eatron, ilk yatırımını ise ACT Ventures'tan almıştı. Güneydoğu Asya'dan Vinfast ile bambaşka projelerde uzun süreli bir iş birliği yer alan Eatron'un yazılım platformunu Vinfast'ın çabucak gelişen elektrikli araçlarında kullanmak için çalışmalarına devam ettiğini de belirtelim.

Eatron göre aktarılan bilgilere göre girişim, son 12 ayda gelirlerini 5 katına çıkarttı. Alınan 11 milyon dolarlık yeni yatırımın bir kısmı üçüncü parti yazılım modülleri, sözde iletken üreticileri ve donanım bileşeni tedarikçileri ile ortaklıklar kurulması için kullanılacak.

Yeni yatırımla birlikte gömülü ve bulut tabanlı zeki yazılım özelliklerini geliştirecek ve müşterilerine sunacak olan Eatron, İngiltere, Türkiye ve Çin'deki ekipleri ile küresel büyüme hedefine ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/11/19/akilli-otomotiv-yazilimlarina-odaklanan-eatron-11-milyon-dolar-yatirim-aldi