Tüm dünyayı etkisi altına bölge Corona virüs salgını o kadar çok sektörün çalışma şeklini de değiştirdi. Corona sebebiyle miktar zinciri ve imal sorunları yaşamış akıllı telefon sektörü, pandeminin etkilerinden kurtulmuş gibi görünüyor.

Bağımsız araştırma şirketi Canalys'in yeni raporuna kadar zeki telefon satışları 2021 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yıla oranla yüzde 27 oranında artma gösterdi. Canalys'in verilerine kadar yılın birincil çeyreğinde 347 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yılda da olduğu gibi zeki telefon satışlarına Samsung önderlik ediyor. 2020 yılının birincil çeyreğinde 59,6 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Samsung, 2021 yılının birincil çeyreğinde ise yüzde 28'lik büyüme ile birlikte 76,5 milyon adet satışa ulaştı. Samsung, bütün pazarın yüzde 22'sine sahip durumda.

2021 yılının ilk çeyreğindeki en büyük artışlardan biri ise listenin ikinci sırasında bulunan Apple tarafından geldi. Geçtiğimiz yılın benzer döneminde 37,1 milyon adet satış yapan Apple, yüzde 41 oranında bir artma ile birlikte bu sene 52,4 milyon adet satış gerçekleştirdi. Apple'ın satmak başarısında iPhone 12 ailesinin büyük bir payı olduğunu ve pazarın yüzde 15'ine baskın olduğunu da ekleyelim.

Listenin üçüncü esnasında 49 milyon adetlik satış ve yüzde 14 pazar payı ile Çin'in en kayda değer zeki telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi bulunuyor. 2021'in birincil çeyreğinde satışlarını en çok artıran işyeri olan Xiaomi, bir önceki yılın benzer dönemine oranla satışlarını yüzde 62 oranında artırdı.

Xiaomi'nin arkasında ise yeniden Çin merkezli üreticiler olan Oppo ve Vivo geliyor. Oppo 37,6 milyon adet satış ile dördüncü yer alırken, Vivo ise 36 milyon adetlik satmak ile birlikte beşinci yer alıyor. 

Bir Zamanlar listenin en manâlı üyelerinden olan Huawei ise ABD tarafı ile yaşadığı şiddet dönem sebebiyle bundan böyle birincil beş firma içinde yer almıyor. Zeki telefon satışlarından kan kaybetmeye devam eden Huawei, 18 milyon adet zeki telefon satışı ile listenin 6. esnasında yer aldı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/30/akilli-telefon-satislari-2021-in-ilk-ceyreginde-yuzde-27-oraninda-artis-gosterdi