Albaraka Garaj'ın 5. Dönemi'nde yer almaya yargı kazanan 11 teşebbüs belirlenmiş oldu. Albaraka Türk ve iştiraklerinin üstteki yönetiminin yer aldığı ve 29 Eylül'de gerçekleşen "Demoday" etkinliğinde toplam 18 girişimci girişimlerinin sunumlarını yapma fırsatı buldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Albaraka Garaj'nın 5. Dönem hızlandırma programına 11 teşebbüs ile devam etme kararı verildi.

Hızlandırma programına katılacak olan girişimler; Hamurlabs, Worksite Vision, Remotify, Leadport, Sensemore, Modimu, Ovinot, Kidolog, Koytola, WonderKids ve Inwolve oldu.

Hamurlabs: Hamurlabs yüksek performanslı ve ölçeklenebilir e-ticaret operasyon yazılımları sunar. Hamurlabs, e-ticaret backoffice çözümü WMS, OMS, PIM ve TMS modülleri ile tedarikten teslimata bütün e-ticaret operasyonlarının tek panelden yönetilmesini sağlar.

Worksite Vision: Worksite Vision suni zeka desteği ile şantiyelerde IP/CCTV üzerinden (emniyet kameraları) kepçe, kamyon, buldozer, beton mikseri, kule vinç ve öteki araçları alıştırma biçimlerine tarafından saptama, alıştırma/durma/yükleme durumlarını, sürelerini çözümleme etme, kaydetme gibi hizmetler sağlar.

Remotify: Remotify, freelance yazılımcılar ile proje sahiplerini güvenli bir ortamda bir araya getiren bir kabiliyet platformudur. Proje sahiplerinin iş için yeterliliğe sahip, doğru yazılımcılara ulaşmasını sağlarken, yazılımcıların alıştırma saatlerini rahatlıkla organize etmelerinde yardımcı olurken, sözleşme, fatura gibi idare hizmetleriyle onlara destek verir.

Modimu: Modimu geliştirdiği teknoloji modülleri ile obezite ve kronik hastaların hayatlarını kolaylaştırır. Kullanıcıların obezite risklerini peşine düşüp takip eder, bilgi analizleri ve sağlık durumu hakkında elde edilen verileri sentezleyerek ayrıntılı sağlık durumu raporları sunar. Obezite takibi ile hastalığın bütün gelişimi kolayca görebilme imkanı sağlar ve erken tanı desteği sunar.

Ovinot: Ovinot, ticari işlem, doküman ve para süreçlerinin bütünleşik, otomatik ve sürtünmesiz olarak, tek uygulamadan eğitim gerektirmeden rahatça peşine düşüp takip edilebildiği ve yönetilebildiği yeni tür parasal ve regülasyon teknolojileri (fintech®tech) ile geliştirilmiş mobil düzenli bir SaaS e-iş uygulamasıdır.

Kidolog: Kidolog, ebeveyn adayları ve ebeveynlere hamilelik ve çocuk gelişimi alanlarında gereklilik duyabilecekleri uzman desteğini sağlayan bir platformdur. Danışanlar sistemde özgeçmiş ve kullanıcı deneyimleriyle ulaşabilecekleri uzman profillerinden kendilerine en uygun olanı belirler ve hemen görüşme başlatabilirler.

Koytola: Koytola, ithalatçıların Türk ihracatçılarına ulaşabileceği sınır ötesi bir mikro ticaret platformudur. Kullanıcı dostu bir arayüz, orijinal bir CRM arabulucu ve uygun fiyatlı bir abonelik modeli ile birlikte kazanç.

Wonderkids: Sporcuların kendi portfolyolarını oluşturabilecekleri ve antrenmanları izleyerek ve uygulayarak kendilerini geliştirebilecekleri uygulamada kabiliyet avcıları, sporcuları puanlayarak onların portfolyolarını geliştirmelerine asistan olmaktadır.

Leadport: Leadport, "lead-to-sale" sürecini tek noktadan yoklama etmenizi sağlayan bir Saas uygulamasıdır. Leadport ile ilk aramaları vaktinde yaparak satış şansını yüzde 50 artırabilir, müşterilerinizin ihtiyaçlarını doğru şekilde kayıt altına alabilir ve düzenli olarak peşine düşüp takip sağlanabilir.

Sensemore: Sensemore, uçtan uca ve tak-çalıştır çözümleriyle cihaz arızalarının ve yok edici duruşların önüne geçer. Sadece titreme ve sıcaklığı çözümleme etmekle sınırlı kalmayarak özellikle suni zeka ile birlikte makinelerinizin sağlığını denetim eder ve olası arızaları saptama eder.

Involwe: Involwe'de markalar hedef kitlelerine maddesel ve dijital marka deneyimlerini kişiselleştirme algoritması ile ulaştırarak tüketici iç görüsüne elde edebilir ve kullanıcılar da yaşadıkları ücretsiz marka deneyimleri ile markalar için dijital etap izleri yaratabilirler.

Albaraka Garaj hızlandırma programına kabul edilen 11 girişime finansal desteğin yanı sıra; satmak, pazarlama, yatırım imkanından yurtdışına açılıma kadar çoğu destek ve olanak sunuluyor. Her bir girişime 50 bin TL'ye değin hibe desteği verilirken, satış ve pazarlama konusunda Albaraka'nın geniş müşteri ve tedarikçi ağıyla buluşturma olanağı sağlanıyor. Albaraka Portföy yönetiminde kurulan fonlarla girişimcilere yatırım desteği sunulurken, standart eğitimlerin yerine girişimcilerin talepleriyle oluşturulan eğitim programları hazırlanıyor.

Seçilen girişimcilere mentorluk hizmetinin yanı sıra devlet destekleri, fikri haklar, hukuk ve parasal konularda danışmanlık hizmetleri sağlanıyor. Albaraka Garaj'ın konut sahipliğindeki özel ofislerde ücretsiz 1 sene süreyle çalışma imkanı sunulurken, bilhassa Albaraka Bankacılık Grubu'nun olduğu MENA bölgesi ve Almanya'da yurtdışı açılımı desteği veriliyor. Girişimcilere keza Albaraka'nın bankacılık ürün ve hizmet API'lerini kullanım olanağı sağlanıyor.

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çetin, “Türkiye'de start-up ekosistemini 5. Dönemi'ne girdiğimiz Albaraka Garaj ile çoğu konuda desteklemeye devam ediyoruz. Albaraka Garaj ön hızlandırma programından meydana çıkan birbirinden kıymetli 18 girişimi, düzenlediğimiz ‘Demoday' etkinliği dahilinde her tarafta dinleme ve değerlendirme fırsatı bulduk. Yaptığımız değerlendirmeler ışığında 11 girişimci ile hızlandırma programımızı sürdürmeye karar verdik. Albaraka olarak bu 11 girişimi desteklemeye ve gereksinim duyacakları bütün konularda katkı maddesi sunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/18/albaraka-garaj-in-5-donemine-secilen-11-girisim