İlk olarak geçtiğimiz Temmuz ayında Alesta Yatırım'ın HUBBOX'a 6 milyon TL değerlendirme üzerinden yatırım yaptığını sizlere aktarmıştık. Sonrasında ise pek fazla yatırım haberi ile karşımıza meydana çıkan Alesta Yatırım, 2020 yılını oldukça etkin bir şekilde geçirdi.

Bugün ise 2020 yılında yaptığı yatırımlar ile ilgili manâlı bilgiler paylaşan Alesta Yatırım, 2020 yılında toplamda 15 yatırım yaptığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere tarafından 2020 yılında yatırım yapılan alanlara baktığımızda birincil sırada karşımıza yüzde 34 ile dijital mahsul ve servisler çıkıyor.

Dijital mahsul ve servisleri yüzde 31 ile meslek zekası ve kurumsal çözümler, yüzde 19 ile ödeme ve e-ticaret, yüzde 9 ile batarya teknolojileri ve yüzde 7 ile sıhhat çözümleri peşine düşüp takip ediyor. Hatırlatmak icabında Alesta Yatırım 2012 yılının sonunda yüksek büyüme potansiyeline sahip teknoloji şirketlerine yerini belirlemek amacıyla kuruldu.

Alesta'nın öncelikli gaye kitlesi ise ürün ya da hizmet üretmeye başlamış, mevcut müşterileri yer alan ve büyümeyi hedefleyen şirketler. Lakin paylaşılan bilgilere göre ürün ya da hizmeti hazır olmasına karşın satış ve pazarlama sürecine geçirmek için finansman ihtiyacı duyan girişimler de Alesta'nın alaka alanına giriyor.

Alesta'nın 2020 yılında yatırım yaptığı girişimler arasında ise BirFatura, Servislet, BiSU, Nicat Batarya Teknolojileri, HUBBOX, Bren, Bugamed, Paratic, Meloknows, Packupp, Barty, Evimdeki Psikolog, Bakiyem, Magistum ve BukyTalk yer alıyor.

Kaynak: webrazzi.com