Google‘ın ana şirketi Alphabet, 2021 ikinci çeyrek performansını açıkladı. Şirketin açıkladığı rapor, tahminleri ezdi geçti. Alphabet geliri 2021’in ikinci çeyreğinde 61,9 milyar dolar oldu. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine şirketin artma oranı yüzde 62 artış gösterdi. Keza bu gelişimin en büyük nedenleri arasında Google Cloud var.

Apple’ın geliri, iPhone satışları bir uçtan bir uca uçtu

Alphabet, Google Cloud kayıplarını azalttı ve çoğalma tahminlerinin üstüne çıktı

Google, bulut servisinde geçtiğimiz 1,4 milyar faaliyet kaybı yaşamıştı. Şirket, bu noktada yeniden kar elde edemedi ancak zararı büyük ölçüde düşürdü. Bulut hizmetinde açığını 591 milyon dolara çeken firma, çoğaltma ve kazanç anlamında tahminleri daha aşağı üstteki etti.

Açıklanan rapora kadar Alphabet geliri 61.9 milyar dolar olurken, net kazanç ise 18,5 milyar dolar oldu. Bu istatistikler önce yıla kıyasla; yüzde 62 en üstteki seviye büyümeyi ve yüzde 166 net gelir genişlemesini muhabere ediyor. Fakat kıyaslamanın, pandeminin daha etkili olduğu 2020’nin ikinci çeyreğiyle yapıldığını belirtmekte avantaj var.

Raporda uyarı çeken bir öteki nokta ise YouTube oldu. Alphabet’in bünyesindeki YouTube, 7 milyar dolarlık geliri ile geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 84 yükselme gösterdi. Diğer yanlamasına YouTube’un Shorts özelliği raporun öne çıkanları aralarında yer aldı. TikTok‘tan esinlenerek yapılan Shorts, 6,5 milyar küresel jurnal görüntülemeden yüzde 131 artışla 15 milyara ulaştı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/alphabet-2021-in-ikinci-ceyreginde-geliriyle-dudak-ucuklatti