JB Lee, Steve Lee, Jeremy Nam ve Steven Koo kadar kurulan AmazeVR, bir sanal realite konser platformu olarak öne çıkıyor. Teşebbüs, kullanıcıların sevdikleri sanatçıları sanal hakikat konserlerinde izlemesini sağlıyor. 

Girişimin etkinlik alanı 

Sanal gerçeklik ortamında az kalsın sanatçılar ile yüz yüze geldiğinizi açıklayan girişim, bunun için canlı 3D çekimlerden faydalanıyor. Bu Nedenle sanatçıların hareketlerini yakınınızda ve bakışlarını üzerinizde hissedebiliyorsunuz. 

Şirket ayrıca canlı 3D çekimleri, bilgisayarda üretilmiş grafik ortamlarla birleştiriyor. Bu sayede konserleri daha önce hiç görmediğiniz inanılmaz ortamlarda izleyebiliyorsunuz. AmazeVR'ın 2020'de Roc Nation meslek birliğinde Unreal Engine tabanlı teknolojisini geliştirdiğini de belirtmekte avantaj var. 

Buna ek olarak girişimin sinema salonlarıyla da meslek birliği yaptığını belirtelim. Şirket, VR başlıklar kullanarak geleneksel oditoryumları VR konser alanlarına dönüştürüyor. AmazeVR'ın sinema salonları ve oditoryumları seçim etmesinin başlıca nedeni ise salonlarda yer alan surround ses sistemi.

Fakat sinema salonlarının yanı sıra AmazeVR'ın özel olarak tasarladığı otobüslerde de bir VR konser deneyimi yaşamanız mümkün. Eğer söz konusu tecrübe için evinizden çıkmak istemiyorsanız, AmazeVR uygulamasını indirebilirsiniz. 

Girişimin şu ana kadar iş birliği yaptığı sanatçılar arasında Ceeradi ve Megan Thee Stallion yer alıyor. Megan Thee Stallion ve AmazeVR'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği projenin 2022'in birincil aylarında izleyicilerle buluşacak. 

Girişimin hikayesi 

2015 yılında kururlan teşebbüs, acilen 40'dan artı çalışana sahip. Başlangıçta sadece sanal hakikat teknolojileri geliştiren AmazeVR 2019'dan bu yana yalnızca sanal hakikat konserlerine odaklanmış durumda. 

bu arada kurucu ortakların daha önce Güney Kore'nin ünlü mesajlaşma uygulaması Kakao'da yönetici pozisyonunda çalıştığını belirtelim. Kakao'nun halka talep edilmesiyle, gözlerini sanal gerçeklik dünyasına çeviren kurucular, silikon vadisinde yeni girişimlerinin temelini attı. 

yine de kurucu ortakların Güney Kore'yi adamakıllı defterden sildiği söylenemez. Los Angeles merkezli AmazeVR aynı zamanda Seoul'da bir ofise de sahip. 

Yatırımlar 

AmazeVR şimdiye dek 40.3 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 2015 yılında gerçekleşen tohum yatırımında 6.3 milyon dolar yatırım aldığını belirtelim.A serisinde toplamda 9.5 milyon dolar yatırım bölge şirket, 2021'in Nisan ayında başlayan yatırım turunu bir başka 9.5 milyon dolarlık yatırım ile başlattı.

11 Ocak'ta gerçekleşen yatırım turunda ise 15 milyon dolar yatırım almayı başardı. Bu son yatırım turu Partners Investment ve Murex Partners liderliğinde gerçekleşti. Tura, Smilegate Investment, Quantum Ventures Korea, ABC Partners, Everrich Group,GS Futures, We Ventures, Base Investment ve Dunamu & Partners katılım gösterdi.

Keza şirketin mevcut yatırımcıları Mirae Asset Venture Investment, Mirae Asset Capital, Partners Investment ve Timewise Investment da bu turda şirketi destekledi. 

AR, VR ve Metaverse'de müzik üretimi

Pandemi ile birlikte keza sanatçılar hem de izleyiciler uzak konser ve etkinlik deneyimlerine sıcak bakmaya başladı. 2020 yılında Travis Scott'ın online Fortnite konseri 12,3 milyon birey kadar izlenirken, Finlandiya, 1 Mayıs'ı tüm ülkenin katılabildiği sanal hakikat konseriyle kutladı. 

Aşılanma ile karantina dönemlerini biraz olsun geride bıraksak da; Pandemi henüz ayrıntılarıyla sona ermedi. Bu süreçte, etkinliklerin ve konserlerin, sanal gerçekliğin yanı sıra  artırılmış realite ve karma gerçeklik gözlükleriyle gerçekleşmesi muhtemel. Son bir kaç aydır Metaverse kavramının da hayatımıza girmesiyle, metaverse konserlerini daha pozitif konuşacağımız bir gelecekten bahsedebiliriz. Metaverse'de müzik konusunda daha artı data olmak için Besteci Mehmet Ünal ile gerçekleştiğimiz Metaverse'de müzik üretimi nasıl olacak? Ağlar arasında yaşayan bir çalgı ile tanışın başlıklı röportajımızı inceleyebilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/13/amaze-vr