Amazon, kayıp eşyalar için peşine düşüp takip cihazı üreten Tile şirketi ve Wi-Fi ile Bluetooth teknolojisine dayalı izleme ağını ilerletmek için bu cihazlara akıllı kilitler yapan Level ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Amazon’un yeni ortaklığıyla birlikte Tile ve Level cihazları milyonlarca Echo ürünü göre oluşturulan Bluetooth ağlarına erişim izni kazanacak. Bu sayede Amazon tarafından geliştirilen Sidewalk adlı izleme ağı güçlenecek. Tile, 14 Haziran‘dan itibaren Amazon’la resmi olarak meslek birliğine girecek. Apple’ın AirTag‘ine karşısında güçlü bir alternatif sunacak.

Tile ortaklığının başlamasından bir hafta önce düzenli Echo cihazları için Sidewalk desteği sunulacak. Geniş ayrıntılı bir hizmet için ağ genişliği artırılacak. Bir hafta ardından ise Tile kullanıcıları, Sidewalk ağı tamamen kayıp cihazlarını kolaylıkla bulmaya başlayacak.

Apple AirTag 1 milyar kullanıcıya hitap ediyor

Tile milyonlarca Amazon Echo cihazının Bluetooth sinyallerinden faydalanıp geniş kitlelere hizmet vermeye başlayacak. Ama öte taraftan Apple, 1 milyardan pozitif cihaza ulaşan mucizevi bir Find My ağına sahip. Dolayısıyla Amazon’un bu pazara girmesi Apple için şu anlık önemli bir problem teşkil etmiyor.

Apple AirTag’in tekli paketini buradan satın alabilirsiniz.

Apple AirTag’in 4’lü paketini buradan satın alabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/amazon-apple-airtage-rakip-getiriyor
Yorumlar