Amazon aylık 5 dolara evlere reçeteli hap servisi başlatıyor. ABD'deki Prime kullanıcılarına özel RxPass diye adlandırılan hizmet, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu kadar ilaç alma imkanı sağlıyor. Başlangıç olarak yüksek tansiyon, anksiyete ve reflü tedavisinde kullanılan ilaçları kapsıyor. Amazon Pharmacy Baş Tıbbi Sorumlusu Dr. Vin Gupta, ABD'de 150 milyondan pozitif insanın RxPass'in portföyünde bulunan ilaçları aldığını belirtiyor. Keza aylık sabit vergi değişmiyor. 

Geçen Kasım ayında sıhhat alanında yaptığı işlerle dikkat çeken Amazon'un Youtube kanalından bir video sızdırıldı. Amazon'un yeni bir sağlık durumu hizmeti sunmaya başlayacağı konuşuldu. Videoda alerji ve akne gibi "yaygın durumlar" için tedavi sunan çevrimiçi bakım programı Amazon Clinic ile ilgili ayrıntı yayınlandı.

2022'nin Temmuz ayında sağlık sektöründe yerini daha da sağlamlaştırmak için kayda değer bir satın almaya imza attı. Şirket, temel sağlık durumu hizmetleri üzerine odaklanan One Medical'i 3,9 milyar dolara satın aldı. Bu yatırım Amazon'un Covid-19 salgınından sonra sıhhat alanına yaptığı en büyük yatırım olarak nitelendirildi. Keza Amazon, 2018'de dijital eczane PillPack'i satın aldığını duyurdu.

Yüksek hap maliyetleri, ABD afiyet sisteminin en köklü sorunlarından biri. Araştırmalara kadar ülkede dört ya da daha fazla reçeteli hap kullananların yüzde 32'sinin ilaçları satın almakta zorluk çektiğini ortaya koydu. Bu yüzden çoğu girişim ilaç maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor. 70 bin eczaneden farklı alanlara yönlendirilmiş verileri toplayan ve daha ucuz olanları bulmak için hap fiyatlarını karşılaştıran GoodRx de bunlardan biri.

Geçen Mart ayında şirket, dijital eczane platformu vitaCare'i 150 milyon dolara satın aldığını duyurdu. 2022 ortalarında tamamlanması beklenen anlaşmayla şirket, dijital eczane işini geliştirmeyi amaçlıyor. Şirket hem ilaç üreticilerine karşın hizmetlerini genişletmeye yardımcı olmak için vitaCare kullanmayı planlıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/25/amazon-receteli-ilac-servisi