Teknoloji şirketi Amazon, kripto para ile ödeme için bir saldırı yaptı. İddianın nedeni şirketin yayımladığı yeni bir meslek ilanı. Kripto para birimleri son yılların en büyük çıkış yakalayan teknoloji örneklerinin başında geliyor. Dünyanın bambaşka noktalarındaki ülkelerin yasaklamalarına karşın bu teknoloji hızla büyüyor. Tesla ve Apple ilk olarak elde etmek üzere şirketler de adımlar atmaya başladı. Yakın zamanda birçok mağazada bu para birimleri ile ödeme yapacağımızı anlatmak zorlama yok.

Bakanlıktan kripto para yasası konusunda yeni saldırı!

Amazon, kripto para uzmanları arıyor

Amazon, yeni bir ilanda dijital para birimi ve blokhain ürün lideri aradığını açıkladı. Insider’ın haberine tarafından e-ticaret devi, “Amazon, Dijital Para Birimi ve Blockchain stratejisini ve ürün yol haritasını için tecrübeli ürün lideri arıyor.” ifadesini kullandı. Peki, ABD merkezli teknoloji devinin bu adımı ne kavrama geliyor? Şirketin yayımladığı meslek ilanı bir sinyâl mi? Olur Ya de kripto para ile ödeme seçeneği yolda.

Amazon, kripto para ile ödeme var mı?

İlanın devamında ise, geliştirilmesi gereken yetenekler ve uzmanlık alanları olduğu dile getirildi. Peşinde şirket, “Blockchain, Dağıtılmış Defter, Merkez Bankası Dijital Para Birimleri ve Kripto Para Birimi alanındaki uzmanlığınızdan yararlanacaksınız.” dedi.

Amazon.com ödeme olarak kripto para birimini kabul etmiyor. Ancak bir sözcü Insider‘a demeç verdi. Sözcü, “kripto para alanında meydana gelen yeniliklerden ilham aldığını ve bunun Amazon’da nasıl görünebileceğini araştırdığını” söyledi.

Amazon’un bulut bölümü Amazon Web Services (AWS) zaten blockhain hizmetine sahip. Bu yeni meslek ilanı herhangi bir göze çarpan ise Amazon bir şeyleri değiştiriyor demek. Çünkü 2017’de AWS CEO’su Andy Jassy, gelişmeleri izlediğini belirtmişti. Ancak blockhainin şirket için çok da pratik bir tatbik alanı olmadığını söylemişti. CEO’nun bu sözleri yeni gelişme ile bitmiş gündeme geldi.

Apple da Mayıs ayında alternatif ödemeler için bir iş geliştirme yöneticisi arıyordu. İş ilanında esas nitelikler aralarında ‘dijital cüzdanlar, BNPL, Hızlı Ödemeler, kripto para birimi vb.’ uzmanlığı yazıyordu. bununla birlikte, Elon Musk‘ın elektrikli otomobil şirketi Tesla zaten kripto para ile ödeme alıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/amazon-kripto-para-lara-goz-kirpti