Son günlerde gündemden düşmeyen Pegasus ajan yazılımının arkasındaki şirket NSO Group ile yaşanan gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Medya kuruluşlarının yakından peşine düşüp takip ettiği şirket, her ne değin konuyla alakalı yorumlama yapsa ve şeffaflık raporu yayınlasa deha sular henüz durulmuş yok.

WhatsApp’tan Pegasus ajan yazılımı açıklaması

NSO Group’a bir darbe de Amazon’dan

Hal böyle olunca, NSO Group’a spiker hizmeti sağlayan Amazon‘dan da hamle gecikmedi. Dünya devi şirket, Amazon Web Services şirketi ile hizmet sağladığı NSO Group’un servis altyapısını ve hesaplarını kapattığını açıkladı.

ab-siber-saldiri-konusunda-hareket-gecti

NSO Group’a karşısında attıkları adım hakkında Motherboard isimli bir haber sitesine e-posta gönderen AWS sözcüsü, “Bu olayı öğrendiğimizde, ilgili altyapıyı ve hesapları kapatmak için çabuk davrandık” dedi.

İsrail merkezli NSO Group’a ait Pegasus casus yazılımı, ortaya meydana çıkan bilgilere göre bir Android ve iOS telefona sızdığı anda telefonun tüm hakimiyetini ele geçiriyor. Cihazın kamerasından, mikrofonuna dek birçok işlevini kullanıcının haberi deha olmadan erişen yazılım, öyle çok ülke istihbaratı tarafından kullanılıyor.

The Guardian’ın yayınladığı habere tarafından ajan yazılımı kullanan ülkeler arasında Meksika, Hindistan, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi ülkeler yer alıyor.

Ortalığı çalkalayan bu casus yazılım hakkında hala yeni şeyler öğrenilmeye devam etse de uygulamanın arkasında soyut bir dağ olduğu belirlenmiş. İsrail merkezli bir şirkete ait olan bu dilekçe hakkında ilerleyen günlerde nasıl bir yol izleneceği ise merak konusu.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/amazon-nso-groupun-fisini-cekiyor