Amazon yıllardır sahte mahsul sorunlarıyla uğraşıyor. 2019’dan bu yandan yatırımcıları sahte malların satışının şirket ve imajı için bir tehlike oluşturduğu konusunda uyarıyor. Zira markalar platformda sahte versiyonların olduğunu bilirlerse, sitede ürünlerini satış istemeyebilir.. Bu taklit ürünler alışveriş yapanların Amazon’a olan güvenlerini kaybetmelerine neden olabilir. Şirket bu riski göze olmak istemediği için yoğun bir uğraş veriyor.

Amazon dolandırıcıların salgın sırasında daha artı çevrimiçi alışveriş yapan müşterilerden yararlanmaya çalışmasıyla, sitede satmak yapmaya çalışan sahte mahsul satıcılarının sayısının arttığını bildirdi.

Sahte mahsul satıcıları ürünlerini doğrudan sitede listeleyebilecekleri üçüncü taraf pazaryeri yoluyla Amazon’dan almaya çalışıyor. Şirket geçtiğimiz yıl depolarına gönderilen 2 milyon sahte ürünü satılmadan imha etti. Sitede satın alınan bütün ürünlerin yüzde 0.01‘den daha azının alışveriş yapanlardan sahte şikayetler aldığını bildirdi.

Amazon, kesin olmayan taklitleri kaldırmak için listeleri otomatik olarak tarayan alet öğrenimi teknolojine sahip. Bu teknoloji tamamen sahtecileri herhangi bir şey satmadan durdurabiliyor. Şirket ayrıca markalara sahte ürünleri Amazon’a söylemek ve bir şeyler yapmasını ummak yerine siteden kendilerinin çıkarması için alternatif bir yol sunuyor.

Şirketin çabaları milletvekillerinin çevrimiçi sahteciliği azaltmanın yollarını aradıkları için geldi. Her ikisi de Halkçı olan iki senatör, Louisiana’dan (ABD eyaleti) Bill Cassidy ve Illinois’den (ABD Orta Batı eyaleti) Dick Durbin, bu sene INFORM Tüketiciler Yasası olarak tanıdık bir tasarıyı baştan sundular. Bu tasarıya kadar üçüncü taraf satıcıların doğrulanması, adlarını ve adreslerini alışveriş yapanlara açık açık belirtmeleri gerekir. Tasarı geçen yıl sunuldu oysa oylanmadı.

Amazon, eBay ve Etsy gibi daha minik çevrimiçi mağazalar insanları ufak bir işletme kurmaktan ve çevrimiçi satış yapmaktan caydırabilecek endişeler sebebiyle tasarıyı reddediyor. Ancak Home Depot ve Lowe’s gibi büyük maddesel perakendecileri temsilci gruplar bunu destekliyor. Çünkü bedensel perakendeciler raflarında sahte bir ürün olmadığını bildiriyor.

Amazon geçen sene sahtecilikle uğraş çabalarına 700 milyon dolardan fazla para harcadığını ve bunun üzerinde 10 bin kişinin çalıştığını bildirdi. Şirket ayrıca bu yılın başlarında Salvatore Ferragamo adındaki üstteki seviye bir markanın kemerlerinin taklitlerini satan sahtecilere karşı olmak üzere markalarla karşılıklı davalar açıyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/amazon-sahte-urunlerin-fisini-cekti
Yorumlar