Geçen yılın ilk çeyreğinde Amazon’da net 75,5 milyar dolar bedel satmak gerçekleşti. Bu yılın ilk çeyreğinde ise 108,5 milyar dolar satış gerçekleştiği bildirildi. Net satmak rakamları iade edilen ya da iptal edilen satışları içermiyor. Pandemide kargoların taşıdığı virüs riski göz önünde bulundurulduğunda satmak rakamlarının düşmüş olmasını beklerdik fakat Amazon yüzde 44 çoğalma yakalamayı başardı.

Amazon CEO’su Jeff Bezos, geçtiğimiz günlerde yatırımcılarına gönderdiği e-postada 2019’un son çeyreğinde 150 milyon olan Amazon Prime müşterisi sayısının yüzde 33 artarak 200 milyona ulaştığını vurguladı.

Amazon’un CEO’su Jeff Bezos

Satış rakamlarının yanı sıra Amazon’un kar oranı da fırladı. Geçen yılın birincil çeyreğinde 2,5 milyar dolar olarak açıklanan kar bu çeyrekte 8,1 milyar dolar olarak açıklandı. Hem Amazon, bu yılın ikinci çeyreğinde daha fazlasını ön görüyor. Tahminlere kadar Amazon satışları ikinci çeyrekte 110-116 milyar dolar arasında olacak.

Yılın üçüncü çeyreğine kritik bir karar ile Jeff Bezos, CEO görevinden istifa ederek diğer bir pozisyona geçecek. Şirketin yeni CEO’su ise şu lahza AWS’ın (Amazon Web Services) CEO’su olan Andy Jassy olacak. Bu değişiklikten daha sonra şirketin başarısının ne yönde olacağını göreceğiz.

Dağıtımcı garantili nedir? Güvenilir mi?

Arasında önemli fiyat farklılıkları olan Dağıtıcı garantili ürünler nedir? İthalatçı garantili ürünler nedir? Ayrıntılı bir şekilde yazımızda yer verdik.

Bu koşul gösteriyor oysa insanlar kargo ile gelen ürünlere, maddesel mağazalarda satılanlardan daha çok güveniyor. Bir mağazaya gidip insanlarla temasta bulunmak yerine ürünü internetten alıp yalnızca kargonun riskini elde etmek daha cazip geliyor.

Kargo şirketleri teması olabildiğince azaltmak için temassız teslimat gibi yöntemler uyguluyor. Bu yöntemler alıcının kimliğinin doğrulanması için SMS kodları oluşturulması gibi teknolojik çözümler oluyor. Ülkemizde de kargo şirketleri bu nesil çözümler uygulanmakta. yine de uzmanlar, gelen kargoların dezenfekte edilmesini öneriyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/amazon-salgina-ragmen-kendi-rekorunu-kirdi
Yorumlar

Kategori Haberler