Amazon Türkiye, LinkedIn üzerinden açtığı bir meslek ilanı ile Genel Müdür pozisyonu için yeni adaylar arıyor. İş tanımında Genel Müdür'ün alan için bir lider olarak konumlanacağı, Türkiye operasyonundaki yöneticilerden sorumluluk sahibi olacağı belirtiliyor. 

Genel Müdür adaylarının, sorumlulukları aralarında; hissedarlar ile ilişkileri jurnal olarak yönetmesi ve geniş çaptaki ekiplerin metriklerini ahenkli olarak peşine düşüp takip etmesi yer alıyor. Operasyonel hedefler atamak, uzun vadeli stratejiler vermek ve yeni iş süreçleri geliştirmek de öne çıkan sorumluklular olarak konumlanıyor.

Amazon LinkedIn sayfasına kadar; Amazon'un Türkiye'de yaşamış 4 bin 250 çalışanı mevcut. Amazon Türkiye çatısı aşağı çalışanlar Ankara, Bursa ve İstanbul gibi ayrı şehirlerde operasyona takviye olmaya devam ediyor. Genel Müdür adayının Türkiye'nin farklı konumlardaki ekipleri de yönetmesi bekleniyor.

Genel Müdür adayı, Amazon Türkiye Ülke Müdürü rolüne yan olarak çalışmalarını yürütecek olabilir. Richard Marriott'un 2 yıldan fazla bir süredir Amazon Türkiye Ülke Müdürü  görevini sürdürdüğünü belirtmekte fayda var.Amazon Türkiye'de ilk üst düzey işe alımın ise 2019'un Şubat ayında gerçekleştiğini hatırlatalım.  O dönemde Amazon, ülke pazarlama operasyonlarının başına Google kökenli Bağımsızlık Ünlü'yü getirmişti. 200'den fazla adayın başvurduğu Genel Müdür pozisyonuna kimin geleceğini hep birlikte izleyip göreceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/05/amazon-turkiye-operasyonu-icin-genel-mudur-arayisina-girdi