Dünyanın en kayda değer e-ticaret platformlarından olan Amazon, donanım ürünleri üretmeye de devam ediyor. Dün düzenlediği etkinlikle birlikte yeni donanım ve yazılım ürünlerini tanıtan Amazon, akıllı termostat gücünü Alexa'dan bölge bir ev robotuna dek pek çok mahsul tanıttı. Bu haberimizde Amazon tarafından tanıtılan yeni ürünlere yakından bakıyoruz.

Zeki Termostat

Etkinlikte Alexa destekli zeki bir termostat tanıtan Amazon, laf konusu akıllı termostat modelini için Resideo firması ile iş birliğine gitti. Alexa desteği baştan sona sesli komutlar ile kontrol edilebilecek olan akıllı termostat, 60 dolarlık bir ücrete sahip.

Astro

Robotik teknolojisi her geçen gün gelişmeye ve yeni örnekler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Alexa destekli akıllı bir konut robotu geliştiren Amazon, robotu ile birlikte güvenlik özellikleri sunuyor. Astro adındaki zeki robot, ön sipariş için 999, sonrası için ise 1449 dolar fiyat etiketi ile satışa sunuldu.

Echo Show 15

Alexa destekli bir diğer ürün grubu olan Echo Show, yeni modeli olan Echo Show 15 ile karşımıza çıktı. Duvara asılan bir tablo gibi duran Echo Show 15, daha önce karşımıza çıkan Echo Show modelleri ile benzer özelliklere sahip olacak. Ürünün fiyatı ise 250 dolar.

Amazon Glow

Hem tablet ayrıca de projeksiyon cihazı olarak kullanılabilen ilginç bir ürün olarak karşımıza çıkan Amazon Glow, bilhassa çocuklar için geliştirildi. Temelinde 8 inç büyüklüğünde bir tablet olan Amazon Glow, üstünde bulunan yansıtma özelliği ile birlikte çocukların daha geniş alanlarda oyun oynamalarına olanak tanıyor. Amazon Glow'un fiyatı ise ön sipariş için 250, sonrası için ise 299 dolar.

Halo View fitness

Fitbit yarı akıllı bir bileklik modeli ile karşımıza çıkan Amazon, Halo View fitness modeli ile ayrıca sağlık hem de spor takibi yapılmasını hedefliyor. Halo View fitness modelinin fiyatı ise 80 dolar.

Blink akıllı kapı zili

Amazon'un 2017 yılında satın aldığı bir şirket olan Blink, yeni ürünlerini etkinlikle birlikte tanıttı. Blink kadar tanıtılan ürünler aralarında 50 dolar fiyat etiketine sahip olan akıllı kapı zili de bulunuyor. 1080 piksel video kaydı yapabilen zeki kapı zilinin pil ömrü ise 2 sene.

Yeni Ring ürünleri

Ring'in otonom drone uçuşları yapabilen emniyet kamerası olan Ring Always Home Sırça modelini geçtiğimiz yılın Eylül ayında sizlere aktarmıştık. Bu sene gerçekleşen etkinlikte Ring Always Home Cam modelinin resmen satışa sunulacağı açıklandı.

Ring Always Home Cam modelinin haricinde yeni ürünler de tanıtan Ring, sanal güvenlik görevlisi ve şantiye alanı güvenliğine odaklanan yeni Ring Jobsite Security ürünlerini de etkinlikle birlikte görücüye çıkardı. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/29/amazon-un-etkinliginde-tanitilan-7-yeni-urun