Bir ay ya da daha uzun süreli kiralamalar sunan, yerel mülk sahipleri ile ortak çalışan proptech girişimi Ukio, tohum yatırım turunda 7.6 milyon euro yatırım aldı. Tura Inaki Berenguer, Heartcore Capital, Breega ve Avi Meir katıldı. Teşebbüs aldığı yatırımı yeni pazarlara açılmak için kullanacağını açıkladı. 

Ukio, geçtiğimiz sene Barselona'da Jeremy Fourteau ve Stanley Fourteau tarafından kuruldu. Şirket, şimdi Barselona'nın yanı sıra İspanya'da Madrid'de de etkinlik gösteriyor. Şirketin gelecek planlarında ise Lizbon, Londra ve Berlin şehirlerinde hizmet etmek yer alıyor. 

Ukio'nun kendi web sitesine baktığımızda şirketin misyonu, kişiler nereye giderlerse gitsinler bir ev sahibi olarak insanları yeni yerler konusunda takviye etmek olarak açıklanıyor. Ukio, bir ev bulmanın sıkıcı olduğunu; sonsuz apartman ziyaretleri, ayrı aracılar ve evrak işlerinden büyük finansal yükümlülüklere kadar bu sürecin uzun olduğunu söylüyor. Sorunların yeni bir konut bulduktan daha sonra da bitmediğinin altını çizen şirket, evin dizaynını, eşyaların yerleştirilmesini, kısacası hemen hemen tüm detayı hallediyor ve kiracılara anahtar teslim evler sunuyor.

Şirketin kurucu ortaklarından Stanley Fourteau, tam kiracı yönetimi ile 7-10 yıllık kira sözleşmeleri yaptıklarını; bu anlaşmaların aylaklık oranlarını önleyerek ve idare maliyetlerini azaltarak getirileri optimize ettiğini söylüyor. Ukio kişilere garantili verim sağlıyor ve sorunsuz bir çözüm sunuyor. Fourteau, konut sahiplerinden önemli talepler aldıklarını belirtiyor. 

Şirket teknoloji tarafında, tedarik satın alma aracına ek olarak, doluluk oranını yüksek tutmaya yardım etmek için devingen bir fiyatlandırma modeli ve kurulum ve işe alım maliyetlerini eksilmek için bir dahili tasarım sistemi ve katalog kullanıyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/24/anahtar-teslim-konut-kiralama-girisimi-ukio-7-6-milyon-euro-yatirim-aldi