Andreessen Horowitz'in (a16z), Columbia ve Stanford liderliğinde kripto araştırma ekibi kurduğunu sizlere aktarmıştık. Andreessen Horowitz bugün yeni 4.5 milyar dolarlık web3 fonunu duyurdu. Sahiden duyurunun yapıldığı blog yazısında da Chris Dixon'ın belirttiği üzere şirket 2013 yılından bu yandan kripto alanına yatırım yapıyor. Bu yeni fon, şirketin 4. kripto fonu olarak konumlanıyor. 

4.5 milyar dolarlık fonun 1.5 milyar doları tohum yatırımlarına ayrılacak. 3 milyar dolarlık kısmı ise sermaye yatırımları için kullanılacak. Şirket şimdiye kadar kripto ve web3 fonlarının 7.6 milyar dolara ulaştığını belirtti. 

Andreessen Horowitz somut desteği yanında web3 girişimi kurucularını veri birikimiyle destekleyecek.

Araştırma ve mühendislik bakımından kriptografi, mekanizma tasarımı, protokol tasarımı ve tokenomics konularında kuruculara destek olacak. Ekip, ayrıca muhakkak konularda çalışmalar da yürütülmesini sağlayacak. 

Güvenlik alanında anahtar yönetimi, zeki sözleşme denetimi, resmi düzeltme, başvuru ve daha alçak yapı güvenliği konularında girişimcilerin gereken desteği almasına ön bacak olacak. 

Andreessen Horowitz ekibi, keza kabiliyet alımında, ayrıca de yasal süreçlerde girişimlere destek sunmayı planlıyor. Aynı şekilde pazarlama, irtibat, çoğalma ve stratejik ortaklık konularında da girişimciler Andreessen Horowitz'den destek alabilecek. 

Chris Dixon paylaştığı blog yazısında "Web3'ün altın çağına girdiğimiz düşünüyoruz." ifadesini kullandı. Programlanabilir blok zincirlerin yeterince geliştiğini vurgulayan Dixon, kripto ve web3 alanındaki uygulamalar on milyonlarca kullanıcıya ulaştığını belirtti. Dixon, geçen sene birinci derslik yeteneklerin web3'e giriş yaptığına da dikkat çekti. 

WeWork'ün eski CEO'su Adam Neumann'ın yeni blok zincir girişimi Flowcarbon'un, a16z liderliğinde 70 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım. NFT, kripto ve web3 yatırımlarıyla yaklaşık olarak sektöre yön veren Andreessen Horowitz'in yatırım oluşturacağı yeni şirketler ise bütün bir merak konusu. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/25/andreessen-horowitz-den-yeni-4-5-milyar-dolarlik-web3-fonu