Hayatımızın değişmeyen bir parçası haline gelen mobil kullanım ve oyunlar yakında zamanda bilgisayarlarda da karşımıza çıkacak. Bugün yeni bir tanımlama yapan Google, Android oyunlarının Windows bilgisayarlara geleceğini duyurdu. Google kadar paylaşılan bilgilere kadar Android oyunları önümüzdeki sene Windows işletim sistemine sahip olan laptop, bilgisayar ve tabletler göre kullanılabilecek.

Edindiğimiz bilgilere göre Google, Windows için Google Play Games isimli bir başvuru geliştirecek. Bu başvuru formu 2022 yılında Windows için yayınlanacak. Sadece yeni Windows 11 sürümü için yayınlanmayacak olan Google Play Games uygulaması Windows'un eski sürümlerini de destekleyecek.

Hatırlatmak icabında benzer bir atak daha önce Google'ın PC alternatifi olan Chromebook modelleri için atılmıştı. Laf konusu oyunların keza Android cihazlarda keza de Windows cihazlarda senkronize bir şekilde oynanacağını da belirtelim.

Kısacası telefonunuzdan oynadığınız bir Android oyuna kaldığınızda yerden Windows bilgisayarınızda devam edebileceksiniz. Senkronizasyonun gerçekleşebilmesi için her iki cihazda da aynı Google hesabının açık olması gerekiyor. 

Android ve Windows işletim sisteminin son zamanlarda epeyce yakın çalıştığını da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse Amazon ile önemli bir anlaşma imzalayan Microsoft, bir takım Android oyun ve uygulamalarının Amazon Appstore aracılığı ile Windows cihazlara yüklenmesine müsade de vermişti.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/10/android-oyunlari-onumuzdeki-yil-windows-cihazlara-geliyor