Google, bildiğiniz gibi her sene kumpaslı yeni Android aktüellemesi ile karşımıza çıkıyor. İlk olarak Pixel ve Android One kapsamında üretilen telefonların aldığı yeni versiyona bu sene bir yenisi daha ilave edilecek.

Q versiyonu ile gelecek olan karanlık temayı dilerseniz her zaman sarih veya kapalı kullanmanın yanında, gün batımı ve gün doğumuna göre otomatik açılıp/kapanmasını seçebileceksiniz. OLED ekranlı telefonlar için mükemmel bir yenilik olan karanlık tema, bu sayede pil tasarrufu sağlayacak. Zira OLED teknolojisinde siyah rengi oluşturmak için LED’ler yakılmıyor.

Ayrıca Google, yeni Android versiyonunda saklılık ismi altındaki kısmını yenileyecek. Bu kısımda toplu bir biçimde uygulamaların ulaşmak istediği şahsi bilgiler görüntülenebilecek. Ayrıca Google, geliştirici menüsünde de geliştiricilere ekstra özellikler sunacak.

Son olarak Google’ın yeni Android versiyonu ile ulaşılabilirlik taşıtlarına da önemseyeceğini belirtelim. Google I/O 2019 faalliğinde tanıtılacak olan yeni Android versiyonu, görünüşe göre Apple cephesinin atak yapmasına neden olacak. Umarız Google öyle ataklar yapar ki Apple da yeniliklerini damıtarak vermekten bırakır.

'Yumurta'nın içinden bakın ne çıktı!

Mert Alaş: 10 sene evvel, 10 sene sonra

Sezon sonunda Galatasaray'da!